miercuri, 1 iulie 2009

Conexiuni cu blogurile din Brazilia


Un blogger din Brazilia, Laguardia (vedeţi profilul), a postat, ieri, în centrul atenţiei un comentariu (click aici) pe care l-am făcut la un articol de-al său publicat săptămâna trecută. În comentariu, remarcam nişte asemănări între situaţia din Republica Moldova şi cea din Brazilia şi descriam succint evenimentele din aprilie şi actuala situaţie politică de la Chişinău. Astăzi, Laguardia a postat deja comentariul pe care l-am făcut aseară pe blogul său „Brasil - Liberdade e Democracia”. Click aici. De această dată, m-am referit la manualul de psihopolitică al comuniştilor şi remarcam faptul că Blogosfera braziliană are bloggeri inteligenţi, cu pregătire serioasă, în măsură să contracareze planurile comunismului. Iar pentru America Latină, planul comuniştilor este următorul: transformarea ei într-o a doua Uniune Sovietică - Uniunea Socialistă a Republicilor din America Latină (URSAL)”.
Şi, repet, concluzia mea este că printre bloggerii brazilieni sunt destui oameni care cunosc ce înseamnă războiul psihologic şi se pricep să-i deconspire metodele, să riposteze. Claus este o personalitate remarcabilă. Şi-a închis blogul (din motive cunoscute de el doar), dar sunt sigură că nu a pus punct activităţii sale de promovare a adevărului. Blogurile braziliene pe care le citesc acum şi către care am creat link-uri sunt cele de pe lista prietenilor lui Claus. Mulţi dintre ei au absolvit universităţi din SUA. Unii bloggeri anticomunişti brazilieni postează cu pseudonim, alţii îşi afişează identitatea. De exemplu, blogul „Anti Foro de São Paulo” este al unui medic, care mai are două bloguri de specialitate, iar împreună cu o altă persoană mai postează pe un blog ce promovează ideile politice de „dreapta”. Vedeţi profilul aici. Despre „dreapta” braziliană: din câte am înţeles, nu există acum un partid puternic de dreapta acolo.
Denumirea blogului
„Anti Foro de São Paulo” exprimă tocmai opoziţia faţă de crearea URSAL, pentru că la un for convocat la São Paulo a fost trasat obiectivul. Claus a transferat acestui blog „Premiul Cruciada Împotriva Comunismului” oferit de mine pentru „Blog do Clausewitz”, la 15 iunie.
„Resistencia e Liberdade” este numele altui blog brazilian cu care colaborez, „colaborare” însemnând faptul că am creat reciproc link-uri între blogurile noastre. Vedeţi aici profilul bloggerului. De pe blogul lui am luat imaginea cu drapelul Braziliei din această postare.
Alte bloguri braziliene le găsiţi pe blogul meu, la rubrica „Bloguri din Brazilia”, dar şi pe blogul „Ştiri din Republica Moldova”, la rubricile "Ne susţin" şi "Recomandări".
Vă reamintesc că blogurile braziliene sunt în portugheză şi că puteţi folosi traducerea automată Google pentru a le citi. Nu veţi obţine o traducere excelentă, dar veţi înţelege despre ce este vorba. Mă bucur că traducerile mele în portugheză, făcute cu ajutorul Google, al dicţionarului şi al unui manual, sunt înţelese de brazilieni.
Despre blogurile braziliene am scris şi anterior:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului