joi, 23 iulie 2009

Premiul “Comprometidos 2009 y más” de la „Brasil - Liberdade e Democracia”

Bloggerul Laguardia (Blogul „Brasil - Liberdade e Democracia”) a acordat acestui blog un premiu ce simbolizează lupta pentru libertate şi democraţie în lume – „Comprometidos 2009 y más”. Premiul a fost instituit de bloggerii din America Latină. Denumirea este în spaniolă şi se traduce ca “Angajaţi 2009 şi după”, cu sensul de “angajament asumat”.


Aici - lista celorlalte 14 bloguri nominalizate de “Brasil - Liberdade e Democracia”.
Mulţumesc, dle Laguardia, pentru apreciere, pentru gestul frumos care îmi oferă prilejul de a nominaliza la rândul meu mai multe bloguri ce promovează democraţia şi libertatea.

Roşul are semnificaţii frumoase: Mântuitorul Iisus Hristos a purtat o pelerină roşie, ţesută de Mama Lui, şi este o culoare folosită în Biserică. Este simbolul fundamental al principiului vital, simbol al acţiunii, dragostei, pasiunii, fermităţii, al focului şi strălucirii. (Comuniştii au dezvăluit doar sensurile negative ale acestei culori – sângele vărsat, agresivitatea şi excesul.)
Galbenul simbolizează Soarele, aspiraţia spre lumină, idealul, energia, tinereţea, veşnicia, bogăţia şi succesul. Roşul şi galbenul, împreună cu albastrul, sunt culorile Tricolorului nostru.

Verdele de pe fundal semnifică viaţa, naturaleţea, prospeţimea, siguranţa. Despre verde se spune că este culoarea Maicii Domnului.

Pentru că premiul este transmisibil, în pragul alegerilor parlamentare din 29 iulie, nominalizez cu bucurie şi simpatie bloggerii din Republica Moldova cărora le transmit distincţia simbolică:
Alexandru Cozer
în GÎND îmi vine un GÎND
Ion Bargan
În Profunzime
Dan Caranfil
Elena Robu
Doiniţa Bejenaru
Victor Ciobanu
(În cazul vostru, premiul rămâne la voi, este netransmisibil.)

De asemenea, transmit premiul unor bloguri-prietene din Brazilia, pe care le apreciez mult şi le citesc zilnic:
Resistencia e Liberdade
Movimento Ordem Vigilia Contra Corrupção

Blog do cachorro louco
Blog do Clausewitz

Felicitări tuturor! Multă inspiraţie, putere de muncă, rezistenţă, succese frumoase pe viitor şi împlinirea idealurilor de libertate şi democraţie în ţările noastre şi pe întreaga planetă!

P.S.: Este al doilea premiu pe care-l primesc din Blogosfera Braziliei. În mai,
Blog do Clausewitz mi-a acordat „Prêmio Blog Dorado”.

7 comentarii:

 1. Multumesc Eleonora. Este un premiu simbolic care imi confirma ca ceea ce fac este corect si ca lupt pentru valori autentice. Succes si tie in toate!

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc mult Eleonora...
  ma simt magulit....

  RăspundețiȘtergere
 3. WOW am ramas foarte surprinsa, nu cred ca merit acest premiu,dar iti multumesc nespus de mult pentru el, de azi inaite publicind articole pe blog voi sti ca deja nu le pun doar pentru mine, ca inainte, dar si pentru cel putin inca o persoana care acorda atentie acestui blog... mersi mult inca odata, e ceva ce nicidecum nu ma asteptam sa primesc iti sunt profund recunoscatoare.
  :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Meriţi. Îţi citesc blogul şi îţi apreciez inspiraţia, promptitudinea şi seriozitatea. Felicitări!

  RăspundețiȘtergere
 5. Mulţumesc frumos Eleonora pentru premiu.

  RăspundețiȘtergere
 6. Iti multumesc tare mult pentru gest! Nu credeam ca merit asa un premiu, acum sunt mult mai motivata!

  RăspundețiȘtergere
 7. Gestul contează în acest caz, Elena, pentru că premiul este simbolic. :) Trebuie să mergem înainte cu încredere în puterea noastră de a ne construi o viaţă mai bună.
  Succes şi veşti bune!

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului