duminică, 22 martie 2009

Autorităţile de la Chişinău semnalează “posibile provocări” la 27 martie

Ministerul de Externe al Republicii Moldova (MAEIE) afirmă că deţine informaţii despre „posibile acţiuni electorale cu caracter provocator” în care ar putea fi implicaţi cetăţeni români.

La 20 martie, la MAEIE a fost convocat dl Filip Teodorescu, ambasadorul României la Chişinău, căruia i s-a comunicat că, “din informaţiile de care dispune partea moldovenească, pentru perioada 26-28 martie curent, se intenţionează organizarea deplasării în masă la Chişinău a unor grupuri de cetăţeni români, pentru participarea la diferite activităţi publice cu caracter electoral”.
Autorităţile moldoveneşti au solicitat “respectuos” Ministerului de Externe al României să verifice informaţiile, pentru a preveni acţiuni “ce ar putea avea drept scop destabilizarea situaţiei interne din Republica Moldova”.
La 27 martie se vor împlini 91 de ani din ziua în care Sfatul Ţării, organul legislativ al Basarabiei de la 1918, a votat Unirea cu România.
Pe site-ul organizaţiei “Noii Golani”, din România, este postat următorul anunţ: “Vă invităm alături de noi pe 27 martie, la Chişinău, pentru a sărbători alături de fraţii noştri de peste Prut ziua Unirii Basarabiei cu România. Dacă vrei să ni te alături, contactează-ne!”.
Într-o declaraţie remisă presei, “Noii Golani” apreciază că “reacţia Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova este greşită şi creează o tensiune artificială”. Grupul susţine că scopul deplasarii membrilor şi simpatizanţilor săi la Chişinău “este de a interacţiona direct cu românii de peste Prut, de a vedea care este situaţia în Basarabia la faţa locului şi de a participa la aniversarea paşnică a unei zile importante din istoria României”.
“În nici un caz nu vom participa la nici un miting electoral, grupul nostru fiind apolitic, singura “politică” pe care o susţinem fiind românismul”, asigură “Noii Golani”.

Eleonora Lisnic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului