marți, 10 martie 2009

ELECTORALA – 2009: Dorin Chirtoacă şi Iurie Roşca s-au confruntat la „Moldova 1”

Dintre emisiunile electorale organizate luni, 9 martie, cea mai incitantă confruntare, prin însăşi prezenţa participanţilor, a fost întâlnirea dintre Dorin Chirtoacă (PL) şi Iurie Roşca (PPCD), de la postul public de televiziune „Moldova 1”.
După ce timp de 29 de minute a menţinut o atitudine pacifistă, povestind chiar că în 2007, la alegerile pentru Primăria Chişinău, l-a votat pe Dorin Chirtoacă şi că „nu-i pare rău”, în ultimul minut al emisiunii, când contracandidatul nu mai avea drept de replică, Roşca a schimbat brusc tonalitatea şi a trecut la atac direct. „Aveţi în faţa Dvs. un impostor”, – le-a spus Roşca telespectatorilor despre Dorin Chirtoaca. „Nu vrea să fie deputat, dar vrea să-l ducă în Parlament pe Mihai Ghimpu şi pe alţi oameni rataţi în politică”, a spus preşedintele PPCD.
Anterior, Roşca îl întrebase pe primarul general al Chişinăului de ce vrea să candideze pentru Parlament: „Vreţi să deveniţi deputat sau să rămâneţi primar?”.
Dorin Chirtoacă, nr.1 pe lista electorală a PL, a spus că merge alături de colegii săi în această campanie asumându-şi „obiectivul Schimbării”, după ce acesta a fost atins, în 2007, în Chişinău. Cât priveşte faptul dacă vrea să fie deputat sau va rămâne primar, Dorin Chirtoacă a menţionat că a răspuns anterior la această întrebare şi i-a recomandat lui Roşca să consulte arhiva declaraţiilor de presă „din iunie 2008”. Chirtoacă a relevat că, după 2007, Primăria Chişinău a reuşit să plătească toate datoriile acumulate până atunci de administraţia comunistă.
Dorin Chirtoacă l-a întrebat pe Roşca „de ce PPCD se află în alianţă cu comuniştii în Parlament şi la nivelul administraţiilor publice locale?”. Nu este alianţă, a răspuns Roşca, ci „cooperare, atunci când e vorba de chestiuni concrete”. Liderul PPCD a spus că datorită acestei „cooperări”, formaţiunea sa a obţinut finanţare pentru vreo 200 de proiecte destinate reparaţiei unor şcoli şi grădiniţe, de care au beneficiat 146 de localităţi.
La 9 martie, a mai avut loc o emisiune de dezbateri electorale cu participarea reprezentanţilor PL şi PPCD – la „Radio Moldova”, s-au confruntat vicepreşedinţii Corina Fusu şi Vlad Cubreacov.

Eleonora Lisnic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului