marți, 10 martie 2009

ELECTORALA – 2009: Rundă de dezbateri cu MAE şi UCM la „Moldova 1”

Ion Mereuţă: Vasile Tarlev a fost angajat la Partidul Comuniştilor

Mulţi oameni îşi exprimau nemulţumirea că dezbaterile electorale decurg prea tihnit, ei dorind să urmărească nişte confruntări mai ambiţioase.
Iată că în seara zilei de 10 martie, la postul de televiziune public „Moldova 1”, am putut vedea şi o rundă de dezbateri ceva mai aprinse: Alexandra Can (MAE) versus Ion Mereuţă (UCM).
Atmosfera s-a încins din cauză că Ion Mereuţă lăuda prestaţia de premier a liderului UCM, Vasile Tarlev, susţinând că acesta „a scos ţara din sărăcie, a plătit salarii şi pensii, a introdus medicina prin asigurare”. Însă, Alexandra Can (ex-ministru al Industriei în Guvernul Sturza, care a existat 9 luni) nu a fost de acord că Vasile Tarlev a făcut minuni în cei 7 ani cât a fost prim-ministru şi, în plus, l-a identificat cu guvernarea comunistă. De partea cealaltă, Ion Mereuţă a replicat că Tarlev nu a fost membru de partid, dar că „a fost angajat la Partidul Comuniştilor”.
Din când în când, Mereuţă preciza: „Eu nu-l apăr pe Tarlev, dar...”
„Ar trebui! Sunteţi dintr-un partid!”, i-a recomandat moderatorul emisiunii, Mircea Surdu.
De la Ion Mereuţă am aflat că Uniunea Centristă din Moldova este compusă din „patrioţi ce-l au pe Dumnezeu în inimă” şi că formaţiunea doreşte ca în Constituţie să fie scris că Republica Moldova este „stat ortodox”.

Eleonora Lisnic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului