miercuri, 11 martie 2009

În viitorul apropiat, omenirea va renunţa complet la petrol, cărbuni şi gaze


Potrivit reglementărilor comunitare, până în 2010, 33 la sută din curentul electric pe care îl consumă ţările din Uniunea Europeană trebuie să fie obţinut din surse regenerabile.

În următorii ani, statele exportatoare de resurse energetice nu vor mai putea influenţa politica mondială ameninţând că vor stopa livrarile de gaze şi petrol sau că le vor scumpi. Omenirea este tot mai pregătită şi tot mai în măsură să renunţe la resursele energetice poluante şi în jurul cărora se învârte acum politica mondială. Oamenii s-au săturat să fie manipulaţi şi nici nu le place să audă de crize energetice.
Veşti foarte bune ne vin din sfera ştiinţei. Pe lângă energia atomo-electrică, hidro-electrică, cea solară şi cea eoliană – obţinută din forţa vânturilor, vom beneficia de energia captată din valurile Oceanului Planetar, de energie geotermală - generată de magma incandescentă a planetei, dar şi de energie selenară – obţinută din forţa de atracţie-respingere pe care o are Luna în raport cu Pământul. Asemenea proiecte deja funcţionează sau sunt foarte aproape de a fi puse în aplicare.
Portugalia a lansat în luna septembrie (2008) primul generator de curent electric ce foloseşte exclusiv mişcarea valurilor. Exemplul Portugaliei va fi urmat de Norvegia, Spania, Franţa, America de Nord şi Africa. În fapt, este un proiect uşor de realizat pentru orice stat cu ieşire la mare.
În 2008, Compania Google, cea care, între altele, ne oferă motorul de căutare pe Internet, Gmail-ul şi Blogger-ul, a investit 10 milioane de dolari în energia geotermală. Care ar fi principiul unui asemenea proiect? Magma Pământului este un imens motor cu aburi. Oriunde am fora, este fierbinte. Dacă avem nevoie de căldură, tot ce trebuie să facem este să ajungem până la ea şi să o luăm. Actualmente, savanţii dezvoltă tehnologia care să permită acest lucru. Iar locurile cele mai fierbinţi sunt cele în care magma este mai aproape de suprafaţă, în preajma vulcanilor activi. Beneficiind de un asemenea cazan cu aburi cum este magma Pământului, putem crea electricitate pentru alimentarea oraşelor, dar şi a vehiculelor. Sursa este gratuită, non-poluantă şi mereu la dispoziţia noastră.
O altă sursă gratuită şi constantă de energie este Luna. În faza plină, satelitul natural determină creşterea nivelului Oceanului Planetar. Tot ce ne rămâne de făcut este să construim aparatul care să capteze această forţă tras-împins pe care o exercită Luna şi s-o convertim în energie pe baza căreia vor fi iluminate şi încălzite oraşele, se vor deplasa vehiculele şi vor funcţiona aparatele casnice.
Cu siguranţă, peste puţin timp, cărbunii, petrolul, gazele şi centralele nucleare vor ajunge să fie considerate resurse primitive şi inacceptabile. Locul lor va fi luat definitiv de energia Soarelui, a vântului, a valurilor, a Lunii şi a magmei terestre. Cel mai frumos lucru este că toate ţările au acces liber la asemenea surse!


Eleonora Lisnic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului