miercuri, 25 martie 2009

Slujitorii altarelor trebuie să rămână echidistanţi faţă de campania electorală

Comunicat de presă al Mitropoliei Basarabiei

În legătură cu intenţia vădită a unor partide politice de a implica Biserica în campania electorală, iar în unele cazuri participarea clericilor la adunări cu caracter electoral (la Bălţi şi Cahul), Mitropolia Basarabiei îndeamnă pe toţi slujitorii altarelor să rămână echidistanţi de lupta dintre concurenţii electorali şi să nu amestece cele sfinte şi veşnice cu cele pământeşti şi trecătoare. Amvonul trebuie să rămână locul de propovăduire exclusivă a Cuvântului lui Dumnezeu, iar sfintele lăcaşe – loc de împreună rugăciune şi împăcare între reprezentanţii diferitor grupări politice. Îndemnăm pe toţi preoţii să se roage în această perioadă pentru ca Bunul Dumnezeu în Atotştiinţa Sa să ne rânduiască stăpânirea de care suntem vrednici.
Totodată, facem apel către partidele politice să se abţină de a utiliza sfintele lăcaşe, imagini ale bisericilor şi ale clericilor în campania electorală.
În acelaşi timp, condamnăm folosirea subiectului Mitropoliei Basarabiei în propaganda electorală, cum este cazul preşedintelui Vladimir Voronin care a promis, la întâlnirile cu preoţii din Mitropolia Moldovei (Patriarhia Moscovei), că în următorii patru ani va face tot posibilul ca Mitropolia Basarabiei să fie lichidată.
Tuturor celor care aşteaptă dispariţia Mitropoliei Basarabiei, urzind diferite planuri de destabilizare şi deteriorare a imaginii Bisericii româneşti din acest spaţiu, le amintim că Mitropolia Basarabiei este o structură ecleziastică cu caracter sacru şi etern şi nici o putere temporară nu o va putea suprima.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

25.03.2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului