joi, 23 aprilie 2009

CEC susţine că "fardurile" au costat sub 4 milioane

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunţă că sâmbătă, 25 aprilie, le va înmâna legitimaţiile de deputat celor 101 parlamentari aleşi în scrutinul din 5 aprilie 2009. Evenimentul se va desfăşura în incinta Guvernului, de la ora 10.00.
Tot astăzi, 23 aprilie, printr-un comunicat de presă, CEC informează că „pentru renumărarea voturilor exprimate în cadrul alegerilor Parlamentului Republicii Moldova au fost cheltuite 3. 688. 000 de lei”.
„Oricare alte sume, vehiculate de anumite formaţiuni politice, sunt exagerate”, declară CEC, adăugând că „este profund îngrijorată de aceste încercări de a induce în eroare opinia publică”.
În finalul comunicatului, CEC „reaminteşte” că a dispus renumărarea voturilor „la solicitarea unor concurenţi electorali”.
De fapt, PCRM, prin liderul său Voronin, a fost singurul solicitant al renumărării. Ştefan Urîtu, care a candidat independent, neagă că ar fi depus o asemenea cerere.
Prin urmare, CEC este „profund îngrijorată” de ceea ce califică drept „exagerările” altora, dar i se pare firesc să-l numească pe Voronin „concurenţi electorali”.
Înainte de 15 aprilie, presa a informat că renumărarea va costa 15 milioane de lei, apoi au fost vehiculate sume de 13 şi 12 milioane de lei. În toate cazurile, au fost citate surse din cadrul CEC.
Până astăzi, CEC nu făcuse nicio dezminţire. Şi tot abia astăzi, autoritatea electorală centrală a făcut publică în mod oficial valoarea cheltuielilor.
Chiar şi 4 milioane de lei din Bugetul de Stat aruncaţi pe vânt sunt cheltuieli pe care nu şi le-ar permite "patrioţii" unui stat sărac şi bulversat cum este Republica Moldova.
E.L.
P.S.: Oficial, fardurile pentru Justiţie au costat 4 milioane.
RENUMĂRAREA VOTURILOR: Farduri de 12 milioane pentru Justiţie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului