joi, 9 aprilie 2009

Emma Nicholson: Protestele reprezintă disperarea tinerilorBaroneasa Emma Nicholson a declarat că protestele de la Chişinău reprezintă disperarea tinerilor, îngrijoraţi în legătură cu viitorul lor, relatează "The Independent", în ediţia electronică.
În opinia acesteia, este de remarcat faptul că protestatarii care au pătruns în sediile instituţiilor statului scandau mesajul "Suntem români, suntem europeni".
Ei nu au locuri de muncă, perspective şi nu vor ca ţara lor să revină sub influenţa Rusiei. Ei consideră că regimurile comuniste nu şi-au onorat promisiunile, şi au dreptate, crede Baroneasa Emma Nicholson.
Aceştia le repoşează de asemenea pe bună dreptate observatorilor internaţionali faptul că au declarat alegerile de la sfârşitul săptămânii trecute ca fiind corecte. "Fiind unul dintre cei 280 de observatori, am mers la graniţa transnistrană şi am văzut femei şi bărbaţi strigând şi plângând.
Încercaseră să vină cu autobuzele în (Republica) Moldova pentru a vota, ceea ce era dreptul lor. Dar nu au fost lăsaţi să urce. Unii, care au încercat să meargă pe rute ocolitoare au fost înregistraţi, li s-au confiscat actele şi au fost ameninţaţi că şi-ar putea pierde locurile de muncă", a explicat ea.

Sursa: Deutsche Welle

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului