marți, 7 aprilie 2009

Flăcări puternice în clădirea Parlamentului. Poliţia şi pompierii nu intervin

În poză: sediul Parlamentului la amiază.
21.50: Pro Tv a transmis în direct imagini din faţa clădirii Parlamentului. Flăcări uriaşe ies prin geamurile a două birouri. Pompieri şi poliţişti nu sunt la faţa locului.
Reporterul Pro Tv a transmis că poliţiştii din Detaşamentul "Scut" stau în spatele Preşedinţiei. Întrebaţi de ce nu preiau controlul asupra clădirii Parlamentului, eu au răspuns că "nu mai au ce păzi acolo".
Reporterul a spus că nu ştie "cine sunt tinerii beţi" care se află acum în clădirea Parlamentului şi o devastează în continuare. Ei au ameninţat că, dacă vor fi filmaţi, vor sparge camera de luat vederi.


Concomitent: În Piaţa Marii Adunări Naţionale (în faţa Guvernului), mulţimea protestează paşnic, cu scandări şi luări de cuvânt.

În direct din studioul Pro Tv, Vlad Filat şi Dorin Chirtoacă au subliniat din nou că cele trei partide de Opoziţie nu stau în spatele protestelor. În opinia lor, autorităţile lasă ca lucrurile să degradeze în continuare, pentru a învinui Opoziţia de haosul creat.

Secvenţe de la întâlnirea Opoziţiei cu Puterea: http://www.jurnaltv.md/?article=1989

22.20: În faţa clădirii Parlamentului se află o autospecială a pompierilor, dar nu are acces la incendiu, din cauza mulţimii. Focul s-a extins. Ard birouri în ambele aripi ale clădirii.

În direct la Pro Tv Chişinău, Filat, Chirtoacă şi Untilă, din numele PLDM, PL, AMN, au făcut apel la calm şi la respect faţă de lege.

Singurul lucru pe care-l cer respectivele trei partide, potrivit lor, este renumărarea voturilor.

Eu Tv (postul lui Iurie Roşca) nu a emis în această seară.
"Moldova 1", după ce a pus pe post imagini cu asedierile, comentariile autorităţilor, mai puţin ale Opoziţiei, a transmis, în reluare, concursul de muzică uşoară "Slaveanskii Bazar". Nu a transmis în direct.
Important de reţinut: Dimineaţa, cei peste zece mii de tineri care s-au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale s-au împărţit în două coloane. Una a rămas în faţa Guvernului, alta s-a dus să picheteze sediile Preşedinţiei şi Parlamentului, precizează Jurnal de Chişinău.
Proteste în PMAN, la ora 21.00: http://www.jurnaltv.md/?article=1991

6 comentarii:

 1. bravo lori.
  keep going.eu nu am timp sa ma uit foarte mult, dar intru pe blogul tau sa ma informez.
  va urez succes pentru o moldova libera!
  alex

  RăspundețiȘtergere
 2. Acum este important să nu se lase oamenii conduşi de provocatori. În situaţiile astea tulburi, avem nevoie de maximă precauţie, ca să ne dăm seama cine şi ce face şi ce scopuri urmareşte. Vrem o R. Moldovă liberă, democratică şi prosperă. Mulţumesc.

  RăspundețiȘtergere
 3. Alex, mi-am amintit că Nero a dat foc Romei, iar pe urmă i-a invinuit pe creştini de acest fapt.

  RăspundețiȘtergere
 4. nici la voi nu e altfel.
  si din ce vad eu ,sansa voastra s-a dus. nu aveti oameni politici cu .."ooo" :(
  chirtoaca a aberta juma de ora la TV in loc sa fie in piata aia sa impulsioneze oamenii sa continue , sa demonstreze.
  din nefericire , eu cred ca mai aveti de inghitit 4 ani de comunism pentru ca lucrurile , asa cum se vad din Ro , se sting.
  pacat.mare pacat

  RăspundețiȘtergere
 5. Dă la pagina de pornire, să citeşti ultima postare. Pentru instigări la violenţă şi răsturnarea guvernului, Codul Penal prevede închisoare. Liderii din Opoziţie nu au instigat la violenţă. Iar dacă ar fi încurajat-o, ar fi fost arestaţi.
  Protestele vor continua, dar să fie paşnice. Opoziţia doreşte renumărarea voturilor şi susţine că alegerile au fost fraudate. Oficialii se tem să facă publice rezultatele alegerilor. Nu spun rezultatele de pe ultimele două procente - voturile din străinătate.
  Filat îşi rezervase PMAN pentru proteste între 6-20 aprilie, dar se pare că provocatorii i-au luat-o înainte şi au organizat ei vărsări de sânge, pentru a-i compromite pe liderii democraţi.

  RăspundețiȘtergere
 6. De groază cum arată Preşedinţia şi Parlamentul. Nu-mi vine să cred că s-a întâmplat aşa ceva. Şi oameni răniţi şi suferinzi - cu zecile! - printre tinerii protestatari şi tinerii poliţişti.

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului