joi, 30 aprilie 2009

NATO a expulzat doi diplomaţi ruşi


NATO a dispus miercuri (29 aprilie) expulzarea a doi diplomaţi ruşi, ca replică la un scandal de spionaj în care un oficial eston de rang înalt a fost încarcerat deoarece a dezvăluit Moscovei secrete ale Alianţei, relatează Financial Times în ediţia electronică.
Unul din oficialii ruşi expulzaţi este fiul lui Vladimir Cijov, ambasadorul Moscovei la Uniunea Europeană. Atât el, cât şi un alt diplomat erau ataşaţi ai misiunii Rusiei la NATO şi ar fi acţionat sub acoperire ca ofiţeri de informaţii, potrivit surselor
Aceste expulzări au avut loc însă într-o perioadă în care Statele Unite şi aliaţii săi încearcă să consolideze relaţiile cu Moscova, în urma războiului din vara anului trecut dintre Rusia şi Georgia.
Cei doi diplomaţi ruşi expulzaţi nu au fost implicaţi direct în cazul eston de spionaj. Potrivit unor surse din cadrul NATO, scandalul a afectat securitatea Alianţei.
Moscova a confirmat joi expulzarea unor diplomaţi ruşi la NATO, a anunţat agenţia Interfax.
Ulterior, un diplomat al Alianţei a confirmat că NATO a ordonat expulzarea a doi diplomaţi ruşi ca represalii la cazul de spionaj în care a fost condamnat un fost oficial eston pentru că a furnizat Moscovei informaţii secrete despre Alianţa Nord-Atlantică.

Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului