joi, 30 aprilie 2009

Nu-i de glumă! Gripa porcului se extinde

Update Mediafax: Gripa porcină s-a propagat deja în 13 ţări, dintre care şase europene şi cinci de pe continentul american, relatează AFP, care prezintă lista cazurilor confirmate şi a celor suspecte din întreaga lume. Vedeţi lista aici: Cazurile de gripă porcină confirmate sau suspecte la nivel internaţional


Agerpres: Preşedintele mexican Felipe Calderon i-a sfătuit miercuri (29 aprilie) pe compatrioţii săi să “rămână acasă” în timpul week-end-ului extins de 1 mai, pentru a evita răspândirea gripei porcine, care a provocat până în prezent opt decese confirmate de testele de laborator, relatează AFP.
“Rămâneţi acasă, împreună cu familia, pentru că nu mai există loc sigur pentru a vă proteja de gripa porcină”, a declarat el într-o alocuţiune radiotelevizată.

Mediafax: O sută de şcoli au fost închise miercuri în Statele Unite, dintre cele 100.000 câte se află în această ţară, de teama răspândirii virusului gripei porcine, a anunţat Departamentul american al Educaţiei.

NewsIn: Începând de luni, mai multe capitale europene au confirmat existenţa unor cazuri de gripă porcină: trei cazuri în Germania, unul în Austria, cinci în Marea Britanie, unul în Elveţia, zece în Spania şi unul în Olanda. Unul dintre pacienţii din Spania a contractat virusul gripei porcine fără să fi călătorit în Mexic. În plus, circa 140 de cazuri suspecte s-au înregistrat în Marea Britanie, Belgia, Danemarca, Franţa, Italia, Irlanda, Olanda, Polonia, Portugalia şi Suedia.

Europa dispune de suficiente antivirale numai pentru 16% din populaţie, potrivit unui expert din Comisia Europeană.
Marii producători de vaccinuri - Baxter, GlaxoSmithKline, Sanofi Pasteur, Novartis Vaccines - au avut consultări miercuri, la Bruxelles, cu comisarul pentru sănătate, Androulla Vassiliou.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), patru laboratoare din lume sunt în stadii diferite de lucru la o tulpină virală care poate servi drept precursor al unui vaccin împotriva gripei porcine. Va fi nevoie de aproximativ şase luni pentru a scoate pe piaţă un vaccin potrivit.

Un comentariu:

  1. daca numai dupa 6luni scoateti vaccinul ce face lumea pana atunci moare?faceti ceva mai repede pana nui prea tarziu!punetivati in situatia la altii care au murit?ar fii bine sau in locul la familia acestor oameni?

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului