marți, 7 aprilie 2009

Opoziţia: "Violenţele şi devastările au fost organizate de serviciile speciale"

Foto de pe http://maranatta.wordpress.com

Vladimir Voronin şi Marian Lupu au discutat, la Guvern, timp de 30 de minute, cu Vladimir Filat (PLDM), Dorin Chirtoacă (PL), Serafim Urechean (AMN).
Fragmente au fost transmise de "Europa Liberă", la ştirile de la 19.00.

Voronin şi Lupu i-au învinuit pe politicienii democraţi că au organizat protestele. Aceştia au negat categoric. Serafim Urechean i-a spus lui Voronin că violenţele şi devastările au fost puse la cale de serviciile speciale.
Democraţii apreciază că guvernarea încearcă să le pună în cârcă organizarea unui puci (lovitură de stat).

Comuniştii acuză România

Marian Lupu susţine că în spatele protestelor stau "forţe din exterior". El a argumentat prin faptul că tinerii au arborat drapele tricolore şi imaginea hărţii României Mari.

Curios: cu atâta poliţie mobilizată, de ce nu a fost împiedicată pătrunderea în sedii şi devastarea lor? Într-un reportaj Pro Tv se vede cum poliţiştii, cu scuturi şi echipament special, părăsesc în coloană sediul Parlamentului, lăsându-l în seama protestatarilor.

Detaliu: Printre activiştii protestatarilor se află şi jurnalista Natalia Morari, reporter al publicatiei The New Times, expulzată din Federaţia Rusă la intervenţia Serviciului Federal de Securitate (FSB), în februarie 2008, în timp ce revenea în Rusia dintr-o deplasare în Israel. Natalia Morari este născută la 12 ianuarie 1984, este căsătorită cu un cetăţean rus. La Chişinău, le predă un curs studenţilor de la Jurnalism.


Mai multe site-uri care reflectau evenimentele au fost paralizate. Printre acestea - unimedia.md, protv.md, jurnaltv.md. Legătura telefonică mobilă a fost paralizată pe perioade mari de timp. Unii operatori au suspendat legătura internet. Tot Filat, Chirtoacă şi Urechean au făcut-o?


Pro Tv Bucureşti a anunţat că, temporar, găzduieşte şi pagina web a postului de la Chişinău: http://www.protv.ro/


Liderii AMN, PL, PLDM au încercat în repetate rânduri să-i convingă pe protestatari să se retragă.
Serafim Urechean pentru "Vocea Basarabiei": Suntem împotriva violenţelor şi devastării sediilor statului. Pentru tot ce s-a întâmplat, este de vină Voronin.


De reţinut: În Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde s-a retras la chemarea liderilor democraţi, mulţimea a protestat paşnic, fără a ataca sediul Guvernului.


Liderii PL, PLDM, AMN au adoptat o rezoluţie comună prin care contestă rezultatele alegerilor şi cer repetarea scrutinului. Ei solicită examinarea în detaliu a listelor de alegători şi cer, de asemenea, renumărarea voturilor.

2 comentarii:

  1. Postii!
    Oare se merita de luptat cu copiii in Chisinau?
    Daca intervenea politia erau mult mai multe jertve in rindul protestatarilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Opoziţia crede că deturnarea protestelor paşnice şi devastările au fost coordonate de Putere.

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului