vineri, 17 aprilie 2009

Suflete puternice au venit pe Pământ


Iisus Hristos: „ Cât aveţi Lumina, credeţi în Lumină, ca să fiţi fii ai Luminii”.


Tinerii din 2009 sunt copiii tinerilor din 1989.

Martorii povestesc că, după ce au fost snopiţi în bătăi şi erau duşi în celule, mai mulţi tineri au găsit încă puteri să strige „Jos comuniştii!”.

Mărturii cutremurătoare. Le-am auzit la „Vocea Basarabiei”. Subliniez că, aşa cum relatează presa şi confirmă ONG-urile care promovează şi apără Drepturile Omului, majoritatea covârşitoare a celor care s-au pomenit în arest au fost ridicaţi din stradă sau de acasă după! dezordinile din 7 aprilie. Unii au protestat paşnic, alţii nici nu se apropiaseră în acea zi de sediile Parlamentului şi Preşedinţiei sau în general nu au fost în PMAN. Oameni nevinovaţi.

Deja a venit Schimbarea. A adus curaj, responsabilitate şi speranţă. Spre deosebire de anii 2001 şi 2005, spre deosebire de perioada dintre aceştia şi de după, acum, în aprilie 2009, oamenii şi-au învins teama şi au taxat minciuna. Alături de tineri, au avut curaj părinţii acestora, jurnaliştii, avocaţii, reprezentanţii societăţii civile, medicii, profesorii, politicienii, foşti funcţionari de rang înalt.

Nu ştiu ce va aduce ziua de mâine, dar văd că oamenii din Republica Moldova sunt ferm decişi să scoată Adevărul la suprafaţă, chiar dacă unii birocraţi comozi din forurile europene mai că ne-ndeamnă cu text deschis să dăm totul uitării şi să ne resemnăm.

Binele învinge prin credinţă şi curaj

Un comentariu:

  1. Cinste voua!
    Mi-ai adus aminte de'89, de curajul si nebunia acelor clipe, eram in Timisoara, imi readuc cu emotie prin ce am trecut, noroc ca, a cazut ceausescu, altfel am fi fost pierduti...

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului