vineri, 24 aprilie 2009

Un nou val de solicitanţi ai cetăţeniei române

Foto: www.jurnal.md


Pro TV: Moldovenii iau cu asalt oficiile poștale, pentru a trimite scrisori recomandate la Consulatul României, solicitând redobândirea cetățeniei române.

Funcţionarii de la Poșta Centrală afirmă că în numai două zile au fost expediate aproape 2 mii de scrisori. Majoritatea oamenilor spun că au decis să depună cereri, după ce România a simplificat procedura de redobândire a cetățeniei.

Majoritatea oamenilor spun că au decis să-și încerce norocul după ce Bucureștiul a simplificat procedura de redobândire a cetățeniei române.

Scrisoarea trimisă la Consulat trebuie să conțină o cerere-tip, o recipisă recomandată și un plic cu timbre cu adresa expeditorului. Setul complet poate fi cumpărat la poștă cu 11 lei. După expedierea cererii, solicitantul trebuie să aștepte o invitație din partea Consulatului pentru depunerea dosarului.

Acum o săptămână, Guvernul României a simplificat procedurile de redobândire și acordare a cetățeniei pentru moldoveni. Termenul maxim de verificare a dosarului a fost redus de la 6 la 5 luni. De asemenea, dreptul de a solicita cetățenia a fost extins pentru descendenții până la gradul trei, în vechea formă a legii dreptul fiind valabil pentru rude de până la gradul doi. Totodată, moldovenii pot obține cetățenia română mai rapid, dacă își depun actele la Ministerul Justiției de la București, și nu la Consulatul de la Chișinău.

Anterior, președintele României, Traian Băsescu, a declarat că până în prezent 800 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au depus cereri de redobândire a cetățeniei române.

Sursa, cu reportaj video şi forum

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului