sâmbătă, 4 aprilie 2009

Urechean nu ştia că PLDM are doctrină populară

La dezbaterile din seara zilei de 3 aprilie de la „Vocea Basarabiei”, preşedintele AMN, Serafim Urechean, a enumerat PLDM printre partidele cu doctrină liberală. Preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vladimir Filat, l-a corectat, spunându-i că „doctrina PLDM este cea populară”.
Se pare că doar unii jurnalişti, analişti politici şi membri ai PLDM cunoşteau amănuntul curios că formaţiunea lui Filat are în titulatură cuvântul „liberal”, dar nu împărtăşeşte această doctrină. Pentru că Serafim Urechean nu este singurul politician care a greşit la acest capitol.
La 2 aprilie, la o rundă de dezbateri la Pro Tv, Filat a fost solicitat de reprezentantul PPCD să dea o apreciere funcţionalităţii doctrinei liberale, în contextul actualei crize economice mondiale. Filat a fost nevoit să facă aceeaşi precizare: doctrina PLDM este cea populară, nu cea liberală. PPCD, de asemenea, împărtăşeşte, potrivit statutului, doctrina populară. Cu atât mai nostimă a fost scăparea reprezentantului PPCD.
Văd că şi pentru telespectatori a fost o surpriză. Citiţi comentariile:
http://www.protv.md/stiri/politic/te-votezi-la-pro-tv-din-2-aprilie-2009.html

În seara zilei de vineri, 3 aprilie, la runda de dezbateri organizată de postul public de televiziune „Moldova 1”, nr.1 pe lista electorală a Partidului Liberal, vicepreşedintele formaţiunii, Dorin Chirtoacă, şi liderul PLDM, Vladimir Filat, şi-au dat mâna, angajându-se public să constituie o alianţă post-electorală. Chirtoacă i-a întins mâna lui Filat, chiar în debutul emisiunii.
După o jumătate de oră, Chirtoacă şi Filat au participat la dezbaterile de la „Vocea Basarabiei”, la care cel de-al treilea participant a fost preşedintele Alianţei „Moldova Noastră”, Serafim Urechean. La acea emisiune, angajamentul unei coaliţii democratice post-electorale PL - PLDM - AMN a fost reconfirmat.
Aşteptăm rezultatele alegerilor de mâine.

Eleonora Lisnic


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului