marți, 7 aprilie 2009

Tinerii au ocupat sediile Preşedinţiei şi Parlamentului

Altercaţii între poliţie şi protestatari la Chişinău: http://www.youtube.com/watch?v=u9676ubIVwc
http://eleonora-lisnic.blogspot.com/2009/04/actiune-de-protest-in-piata-marii.html
Foto:Unimedia

14.50. Tinerii se află la toate etajele clădirii Preşedinţiei. Pe frontispiciul clădirii au instalat un afiş cu harta României Mari. Scandează "Unire!". Au arborat Drapelul Tricolor pe clădire. Afară, în dreapta sediului, fumegă un rug în care tinerii au aruncat lucruri scoase din clădire.
14.40: Protestatarii au arborat un Tricolor la un etaj superior şi strigă "Victorie!"

14.36: Tinerii au ocupat sediul Preşedinţiei. S-au aşezat pe hol şi scandează că nu vor pleca de acolo. - "Vocea Basarabiei"
Tinerii au făcut bucăţi un portret al lui V. Voronin. Poliţia nu intervine.

Protestatarii au rupt usile birourilor presedintelui Voronin, mici grupuri de protestatari au patruns inauntru, in ciuda tunurilor de apa cu care au fost intampinati de politie - Reuters

NewsIn: Tinerii protestează şi la Ungheni şi Bălţi.
Manifestaţii anticomuniste au loc marţi şi la Ungheni şi Bălţi, două oraşe importante ale Republicii Moldova, tinerii în special ieşind în stradă pentru a acuza fraudarea alegerilor.
Pe de altă parte, potrivit unor surse politice, autocare cu susţinători ai opoziţiei - care voiau să participe la mitingul convocat pentru marţi dimineaţa în Piaţa Marii Adunări Naţionale - au fost blocate la intrarea în Chişinău.

14.24: Liderii AMN, PL, PLDM se duc să-i convingă pe protestatari să se retragă.
Serafim Urechean pentru "Vocea Basarabiei": Suntem împotriva violenţelor şi devastării sediilor statului. Pentru tot ce s-a întîmplat, este de vină Voronin.

14.03: Vocea Basarabiei: O bubuitură. S-a tras cu gaze lacrimogene de la o fereastră a clădirii Parlamentului.

Altercaţii între poliţie şi protestatari la Chişinău: http://www.youtube.com/watch?v=u9676ubIVwc

http://eleonora-lisnic.blogspot.com/2009/04/actiune-de-protest-in-piata-marii.html

HotNews: 14,05: Protestarii le cer jandarmilor sa se alature protestului. Primul etaj al Parlamentului este devastat. Toate obiectele scoase din Parlament au fost incendiate. Din spatele Presedintiei se vede fum - Vocea Basarabiei.

14,00: Autobuzele cu studenti basarabeni care veneau inspre Chisinau au fost oprite la Vama, potrivit Vocea Basarabiei.Drumurile spre Chisinau au fost blocate de autoritati, pentru a impiedica lumea sa ajunga la manifestatii.Autoritatile moldovenesti infirma orice zvon despre eventuale victime sau arestari.

13,50: Fortele armate au primit ordin verbal sa intervina, in cazul in care protestatarii vor folosi sticle cu substante inflamabile. Intre timp, in cladirea Parlamentului protestatarii arunca in foc mobilier si documente - Hotnews.md

Presedintele Moldovei, Vladimir Voronin, va sustine o declaratie de presa la ora 19,30.13,45: Protestatarii nu pot comunica intre ei. Semnalul telefoanelor mobile a fost taiat in zonele in care au loc proteste. In restul Chisinaului, serviciile mobile functioneaza.
13,35: Un zvon care circula in randul protestatarilor spune ca o tanara ar fi fost ucisa de fortele de ordine13,20: 30.000 de protestatari au spart usile Presedintiei si ale Parlmanetului, rupand usile, si au inceput sa arunce calculatoarele pe geam, transmite Vocea Basarabiei.
13,10: Politia foloseste gaze lacrimogene pentru a incerca sa-i opreasca pe protestatari. Cladirea Presedintiei este plina cu gaze lacrimogene.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5556467-update-chisinau-ciocniri-intre-cei-15-000-manifestanti-politie-ferestrele-presedintiei-fost-sparte.htm

8 comentarii:

 1. Eleonora,

  Suntem cu ochii pe voi.
  Da' nu ca "serviciile" alea, ci ca prieteni.

  Ne gasesti aici :
  http://emilthor.wordpress.com/2009/04/07/break-news-chisinau-2009/#comment-59484

  Daca poti intra sa ne dai detalii, ne-ar bucure. Dumnezeu sa va ajute.

  RăspundețiȘtergere
 2. Eleonora ce se intampla in Chisinau?Aud ca armata trage in demonstranti.Poti confirma asta?

  RăspundețiȘtergere
 3. S-a tras în manifestanţi din tunuri instalate în sediul Preşedinţiei, cu gloanţe oarbe şi gaze lacrimogene.

  RăspundețiȘtergere
 4. Suntem alaturi de voi de aici din Ploiesti, Romania. Pana la victoria finala !!

  RăspundețiȘtergere
 5. Eleonora,

  Poze, imagini, filmulete...., sfatuieste-ti si prietenii sa faca si sa le dea drumul pe net. Sa stie lumea ce se intampla acolo cu adevarat, ca media are pumnul in gura.
  Folositi netul cat puteti, sa nu vina vremea can nu mai puteti nici asta.

  RăspundețiȘtergere
 6. Folositi realitatea tv live. O gasiti pe www.realitatea.net. sunt foarte bine informati si au transmisiuni actualizate la scurt timp sau chiar live. Sa speram ca se va rezolva ceva in bine, fara sacrificii umane.

  RăspundețiȘtergere
 7. http://eleonora-lisnic.blogspot.com/2009/04/s-tras-cu-gloante-oarbe.html

  RăspundețiȘtergere
 8. http://live.stirileprotv.ro/stream3/

  Twitter: http://search.twitter.com/search?q=pman

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului