marți, 19 mai 2009

Destinul lui Băsescu: să facă Unirea


“Băsescu este însemnat de Dumnezeu să facă Unirea”


Astăzi am intrat pe site-ul cotidianului „Gardianul” să revăd un articol din luna februarie, în care Viorel Patrichi mă cita şi pe mine cu unele aprecieri despre situaţia social-politică din Republica Moldova în prag de alegeri, şi am descoperit un comentariu absolut inedit pe forum.
Autorul mesajului, care semnează „Din Basarabia”, prezintă într-o manieră originală numele unor politicieni români şi basarabeni şi trasează o paralelă mistică între sensul anagramelor şi evenimente istorice de cotitură pentru destinul Basarabiei.
Reproduc în continuare comentariul autorului, aşa cum a fost postat – în 2 părţi:

Din Basarabia
2009-02-13 16:33:31
Ura lor nu ne mai atinge
Există multe scule ale bolşevicilor. Ele se manifestă înca din 1990 prin ură, comentarii provocatoare, care ar urmări scopul dezbinării dintre fraţii români din Basarabia şi restul ţării. Ideile filoruse pe care le susţin sunt plasate nu numai pe platformele media din RM, ci şi din Romania. Din fericire, aceştia s-au împuţinat vizibil cu trecerea anilor. Realităţile din RM s-au schimbat fundamental. Dacă astăzi s-ar ivi un moment istoric potrivit, cred că RM s-ar uni cu Romania, iar stataliştii ar fi o minoritate la fel de insignifiantă ca şi în 1918. Epoca Voronin va apune definitiv la 5 aprilie 2009. Din acest moment, toate posibilităţile sunt deschise. Cred că 2009 va fi un an de graţie. Prin locul naşterii (Basarabi) şi prin numele de împărat (Traian), chiar şi prin prima silabă şi RĂDĂCINA numelui său (BAS - începutul numelui de BAS-ARABIA ), Băsescu este însemnat de Dumnezeu să facă Unirea. Şi o va face, fie acum, fie în al doilea mandat.

Din Basarabia
2009-02-13 16:51:06
Băsescu s-a născut cu misiunea de a face Unirea

Acesta este un semn de sus pentru Basarabia, tot aşa cum a fost un semn de sus când la începutul anilor 90 ni s-au dat doi conducători, al căror nume arată clar încotro se îndreaptă destinul Basarabiei – Snegur şi Sangheli (prim-ministru desemnat de Snegur peste noapte, printr-o decizie neînţeleasă şi neexplicată până acum. În preziua numirii, chiar seara, decizia sa era să-l desemneze pe liberalul Mircea Rusu. Dimineaţa gura sa a rostit în Parlament altceva: Andrei Sangheli. (Sangheli e frate “geamăn” prin convingeri cu Snegur şi numai el putea pune în practică Acordul de aderare la CSI – ruseşte SNG - semnat de Snegur la Alma-Ata în 1991. Care e semnul? În ambele nume, consonantele de la început formează abrevierea rusească a CSI – SNG (vocalele nu se iau în considerare, potrivit lui Vlaicu Ionescu). "

Link spre forum Poze oficiale

3 comentarii:

  1. Nu numai fata de Basarabia a avut Basescu un discurs emotional ci si fata de romanii din ucraina si serbia , in general din 2004 cind a devenit presedinte Basesu a revitalizat politica nationala a Romaniei mai ales in ceea ce-i priveste pe romanii din afara granitelor tarii.De atunci Romania a avut o politica cat de cat coerenta in acest domeniu.E absolut normal ca orice roman indiferent din ce regiune a tarii e sa aiba un "mare appeal emotional" fata de problematica din Basarabia.SI la fel si liderii politici.E o rusine politica dusa in acest domeniu de presedintii de pina la Basescu pe care i-a avut Romania : Iliescu si Constantinescu. Daca la 1918 Romania ar fi dus aceeasi politica nationala ca si ei in mod sigur n-am fi avut unire.Asa ca e imbucuratoare aceasta schimbare si directia pe care a luat-o Basescu in aceasta privinta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am mare încredere în Băsescu. Sunt de acord cu Dvs., dle Solovastru.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e vorba doar de Basescu .Orice presedinte ar fi in continuare la Cotroceni trebuie sa pastreze aceeasi directie fata de Basarabia si in general fata de romanii din afara granitelor actuale ale Romaniei.Orice culoare politica si convingeri ar avea presedintii care se vor perinda in viitor pe la Cotroceni ei nu trebuie sa se abata de la aceasta directie. Natiunea romana este din pacate inca divizata in granitele mai multor state consecinta a infamului pact Ribentropp-Molotov iar statul roman trebuie sa-i ajute mereu pe romanii aflati in aceasta situatie. Sa luam exemplu de la maghiari care de la 1920 pina in prezent au o politica coerenta de sustinere a conationalilor lor din Transilvania , Feldvidek(Slovacia) ,Transcarpathia( ucraina) , Backa si Vojvodina(serbia) .Iar in acesti 90 de ani in ungaria regimurile politice s-au schimbat de atitea ori insa politica nationala a ramas neclintita.Iar in cazul lor etnici maghiari nu reprezinta in aceste regiuni decat o minoritate.In schimb in cazul Basarabiei vorbim de o majoritate destul de consistenta(78,2%) de etnici romani.

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului