luni, 11 mai 2009

România – fidel şi respectabil partener al SUA


“Gardianul”: Hillary Clinton l-a primit pe Cristian Diaconescu la Departamentul de Stat

România “rămâne unul din aliaţii cei mai fideli şi cei mai respectabili parteneri ai Statelor Unite ale Americii”, a spus Hillary Clinton în timpul convorbirilor cu şeful diplomaţiei române.
După întrevedere, Cristian Diaconescu a subliniat că întâlnirea a reprezentat o oportunitate pentru reconfirmarea parteneriatului strategic dintre România şi SUA. Am convenit împreună că Marea Neagră şi Europa de Est constituie regiuni cu un mare potenţial de dezvoltare democratică şi economică. În viitor, pot să vă spun că SUA, împreună cu România vor munci din greu pentru respectarea principiilor şi standardelor democratice şi se vor angaja în proiecte pentru consolidarea stabilităţii şi securităţii acestei regiuni”, a precizat Cristian Diaconescu. Cei doi au discutat şi despre facilitarea circulaţiei reciproce a cetăţenilor celor două ţări, prin includerea României în Programul Visa Waiver.

Rămânem noi parteneri strategici la Marea Neagră pentru SUA, dar stăm la coadă ca să trecem Atlanticul cu vize.
Hillary Clinton şi Cristian Diaconescu au mai discutat şi despre unele proiecte de securitate energetică, de mare importanţă pentru ambele ţări, dar şi despre cooperarea pe fronturile din Afganistan şi Irak. Acolo nu e nevoie de vize. Doamna Clinton a mulţumit României pentru prestaţia din Irak, din Afganistan, dar şi pentru decizia de a găzdui manevre militare comune cu forţele americane.

Tot pe 8 mai a avut loc şi schimbul instrumentelor de ratificare a Tratatului de extrădare între România şi SUA, semnat la 10 septembrie 2007, şi a Protocolului semnat la Bucuresti la 10 septembrie 2007 la Tratatul dintre România şi SUA privind asistenţa judiciară în materie penală, semnat la Washington, la 26 mai 1999. Traian Basescu poate merge la Casa Albă: are agenda...

Autor: VIP

3 comentarii:

 1. am incercat sa scriu pe Eleonora Lisnic în versuri si nu sa primit...
  Eu am rabdare...:) si sunt sigur ca o sa arate bine...
  mie miar fi interesante poezii dedicate celor 3 morti si celor ce au fost arestati pe 7 aprilie...,

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu m-am gândit că cineva va dori să comenteze chiar atât de repede. Am setat la comentarii. Aveţi posibilitatea să comentaţi anonim, cu pseudonim, cu nume real. Comentariile se vor afişa automat. Până mă răzgândesc.
  Voi ţine cont, Gândul meu, de sugestie. Dacă voi simţi că pot scrie ceva bun, voi scrie. Mulţumesc pentru comentariu.

  RăspundețiȘtergere
 3. "Mulţumesc pentru comentariu"

  p/u putin,o sa scriu pina te razgindesti...:)

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului