duminică, 24 mai 2009

Voronin, iritat că “UE nu pune la punct România”

Voronin: De ce structurile europene nu îi pun pe politicienii români la locul lor?
Ştire/Foto:
Mediafax

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului, Vladimir Voronin, a cerut Uniunii Europene să ia măsuri împotriva politicienilor români responsabili pentru revoltele antiguvernamentale de luna trecută din Chişinău, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

Voronin şi Guvernul său au acuzat România de implicare în planificarea protestelor violente de la Chişinău, în care clădirile Parlamentului şi preşedinţiei au fost devastate şi pe care au fost arborate steaguri româneşti. România a negat acuzaţiile.

"De ce structurile europene nu îi pun pe politicienii români la locul lor?", a declarat Voronin într-un interviu pentru RIA Novosti. "Avem relaţii bune cu UE. Şi acum lucrăm la un nou plan pentru dezvoltarea relaţiilor noastre. Şi noi credem că UE ar trebui să îi pună la locul lor pe acei oficiali nechibzuiţi, oricare ar fi poziţia sau statutul lor", a adăugat el.

Eşecul UE de a ţine sub control "un astfel de individ scăpat de sub control precum (preşedintele român Traian) Băsescu" s-ar putea dovedi "foarte periculos", a avertizat Voronin.

În ceea ce priveşte politica internă, Voronin a avertizat cu privire la o luptă politică prelungită, ţinând cont de situaţia economică dificilă. "Suntem în proces electoral de aproape patru luni, deşi pentru ţară ca întreg, pentru economie şi pentru popor, alegerile anticipate nu sunt necesare sau benefice", a adăugat el.

Parlamentul moldovean format în urma alegerilor de la 5 aprilie nu a reuşit să aleagă un şef al statului, iar dacă al doilea vot programat pentru 28 mai eşuează de asemenea, Legislativul va fi dizolvat.

El a comparat această situaţie cu cea din Ucraina, ale cărei dificultăţi economice au fost exacerbate de conflictele politice. De asemenea, preşedintele moldovean a pus la îndoială voinţa cetăţenilor de a trece din nou prin alegeri. "Nimeni nu poate spune cu certitudine că peste 50 la sută din electorat se va prezenta la vot", a conchis Voronin.
24.05.2009

3 comentarii:

 1. Iar arunca praf in ochi electoratului militianul asta ! Poate ca oamenilor ar trebui sa le tina de foame faptul ca ii apara voronin de "revizionistul" Traian Basescu.Iar este fluturata amenintarea renasterii Romaniei Mari pentru a se implora ajutorul UE dar mai ales al Maicii Rossyia. Iar chestia cu costurile prea mari ale alegerilor anticipate iarasi e o manipulare comunista dar la care e posibil ca din pacate electoratul neinformat din Moldova sa marseze. Dar chestia asta cu costurile pentru anticipate care trebuie sint suportate de popor e tot o mare manipulare comunista adica poporul trebuie sa suporte ca tara sa fie devalizata de cativa nababi comunisti in schimb costa prea scump anticipatele, e vina opozitiei ca supune poporul la aceste cheltuieli.

  RăspundețiȘtergere
 2. Pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 au fost cheltuite vreo 42 de milioane de lei, iar reparaţia clădirilor Preşedinţiei şi Parlamentului ne va costa vreo 70 milioane USD (spun responsabilii din Guvern)!!!
  Scumpi la tărâţe şi ieftini la făină!?
  Sper să înţeleagă toţi oamenii acest lucru. Le vom explica, pe toate căile posibile.

  RăspundețiȘtergere
 3. Exista riscul ca oamenii sa creada aces gen de dezinformari si cifrele astea fanteziste. Si sa zica uite ce cheltuieli trebuie noi sa suportam pentru ca opozitia asta rea vrea alegeri anticipate. Oamenii fara un minim de educatie politica pot privi lucrurile astfel.Adica nici o problema ca s-a jefuit tara timp de 8 ani in schimb e o cheltuiala prea mare ca repetam alegerile.

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului