luni, 15 iunie 2009

Alegerile anticipate ar putea avea loc la sfârşitul lunii iulie

Vladimir Voronin rămâne preşedintele R. Moldova până la depunerea jurământului de către preşedintelui nou ales, iar cea mai probabilă dată de desfăşurare a alegerilor parlamentare anticipate este sfârşitul lunii iulie, a declarat luni, 15 iunie, Vladimir Ţurcan, prim-vicepreşedintele Parlamentului. „Acum rămâne ca domnul preşedinte (Vladimir Voronin – n. r.) să decidă când va fi semnat decretul cu privire la dizolvarea parlamentului. El poate fi semnat chiar acum, pentru că deja există avizul Curţii Constituţionale”, a precizat Ţurcan.
„Noi, de fapt, din decembrie suntem în diferite etape ale campaniei electorale. Pentru toată populaţia ar fi fost binevenit ca acest decret să fie emis cât mai operativ, şi noi în sfârşit să petrecem aşa-doritele, de opoziţie, alegeri anticipate, după aceea să revenim la o activitate normală”, a mai spus Vladimir Ţurcan.
Liderii opoziţiei parlamentare susţin că sunt pregătiţi pentru alegeri anticipate.
„Mai mult mă îngrijorează cu cine vom dirija noi ţara după alegeri, fiindcă tovarăşii (comuniştii – n. r.) vor pleca din Parlament. Bineînţeles că coaliţia forţelor democratice, care va fi organizată după alegerile parlamentare, ne va da posibilităţi reale de a alege preşedintele ţării, de a numi Guvernul, deoarece comuniştii şi-au demonstrat impotenţa totală de a guverna ţara”, a spus Serafim Urecheanu, liderul Alianţei „Moldova Noastră”.
Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat (PLDM) a spus că astăzi, la şedinţa Biroului politic permanent al partidului, urmează să aprobe listele candidaţilor electorali. „Urmează să aflaţi cum vom merge la alegerile anticipate”, a spus Filat. „Mi se pare că data alegerilor va fi fixată astfel încât să-i convină Partidului Comuniştilor (PCRM). Se vehiculează că alegerile vor avea loc într-o zi de luni, cred că pentru a avea o prezenţă redusă la urnele de vot”, a declarat liderul PLDM.
„Eu cred că este puţin timp pentru a ne pregăti de alegeri. Probabil, vom merge aşa cum am mai mers”, a spus Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL) despre participarea la scrutin. Decretul privind dizolvarea parlamentului de legislatura a XVII-a va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Sursa: Info-Prim Neo
Foto: "Timpul"

Un comentariu:

  1. Ajutati la lupta impotriva comunismului, participati la raspandirea adevarului.
    Informatii legate de abuzurile si manipularile facute de comunisti ajung greu in multe zone din Moldova, de aceea avem nevoie de ajutorul vostru. Basarabeni, downloadati fisierele aflate aici: http://s4.transfer.ro/storage/cd_anticomunist-7c6d5.rar , scrieti-le pe CDuri si dati-le celor care au nevoie.
    Mai multe informatii pe www.romanism.net .

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului