miercuri, 17 iunie 2009

Alegerile parlamentare anticipate costă 33,8 milioane lei


Devizul de cheltuieli pentru cel de-al doilea scrutin din acest an este de 33. 808. 356 lei.

Cele mai mari cheltuieli preconizate ţin de întreţinerea secţiilor de votare – peste 10 mii lei fiecare.
„Întreţinerea secţiilor de votare include cheltuieli pentru salariile membrilor birourilor electorale, contribuţiile la asigurări sociale, plata mărfurilor şi serviciilor, rechizitele de birou şi alte necesităţi”, a menţionat Eugeniu Ştirbu, preşedintele Comisiei Electorale Centrale.
În total, pentru întreţinerea celor 1.944 secţii de votare din RM se vor cheltui peste 20 mln lei. „Suma include şi cheltuielile prevăzute pentru secţiile de votare din regiunea transnistreană, 370 la număr, în caz de deschidere a acestora”, a precizat Ştirbu.
Alte cheltuieli mari sunt prevăzute pentru serviciile editoriale – 3 mln lei, plata mărfurilor şi serviciilor – 4 mln lei, pentru consiliile electorale de circumscripţie raionale – 5 mln lei.
Preşedintele CEC a adus la cunoştinţă că nu este prevăzut un deviz de cheltuieli pentru turul doi al alegerilor, în caz de o participare mai mică de 1/3 din alegătorii cu drept de vot.
Devizul de cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie 2009 a fost adoptat la şedinţa CEC din 16 iunie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului