luni, 15 iunie 2009

Aleksandr Lukaşenko se răzvrăteşte contra stăpânilor de la Moscova

Preşedintele Belarus nu a participat la o reuniune a Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă, care a avut loc pe 14 iunie la Moscova.
Lukaşenko protestează astfel faţă de hotărârea autorităţilor ruse de a interzice importul de produse lactate din Belarus, a anunţat Ministerul de Externe de la Minsk.
Relaţiile dintre fostele republici sovietice Rusia şi Belarus au devenit tot mai tensionate după ce Minskul a refuzat să recunoască regiunile separatiste Osetia de Sud şi Abhazia ca state independente. În plus, Lukaşenko declara săptămâna trecută că Minskul preferă orientarea spre Uniunea Europeană. Aşa că Rusia a trecut la represalii: a interzis importul a peste 1.200 de tipuri de produse lactate din Belarus, care obţine miliarde de dolari de pe urma exporturilor sale de produse lactate.
Moscova şantajează Minskul, la fel cum procedează şi cu Chişinăul, de unde nu mai importa vinuri până când Voronin a început să facă frumos din nou.
“Astfel de acţiuni subminează securitatea economică - baza fundamentală pentru stabilitate. În această situaţie, Belarus este nevoită să-şi anuleze participarea la întrunirea de la Moscova”, se arată într-un comunicat de la Minsk.
“Gardianul”


Un comentariu:

  1. Ajutati la lupta impotriva comunismului, participati la raspandirea adevarului.
    Informatii legate de abuzurile si manipularile facute de comunisti ajung greu in multe zone din Moldova, de aceea avem nevoie de ajutorul vostru. Basarabeni, downloadati fisierele aflate aici: http://s4.transfer.ro/storage/cd_anticomunist-7c6d5.rar , scrieti-le pe CDuri si dati-le celor care au nevoie.
    Mai multe informatii pe www.romanism.net .

    Scuza-ma ca te spamuiesc, dar e pentru o cauza buna.

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului