marți, 2 iunie 2009

Au fost descoperite fragmente ale unui avion în Oceanul Atlantic


Forţele aeriene braziliene au descoperit "fragmente mici" ale unui avion în Oceanul Atlantic, la circa 650 de kilometri nord-est de Insula Fernando de Norohna, fără a putea confirma dacă este vorba de avionul Airbus A330 care a dispărut, a anunţat un purtător de cuvânt.
Armata a observat "resturi şi fragmente mici ale unui avion în ocean", a declarat colonelul Jorge Amaral, citat de presa locală. Printre resturile găsite "figurează un scaun", a precizat el, citat de AFP şi Mediafax.
Militarii au remarcat de asemenea "mici urme albe, o baliză portocalie, un recipient" şi urme de combustibil.
Întrebat despre posibilitatea de a găsi supravieţuitori, colonelul a răspuns "nu".
Mai multe dispozitive braziliene, franceze şi ale altor state efectuează cercetări în Oceanul Atlantic în încercarea de a repera epava avionului AF 447 care efectua cursa Rio de Janeiro-Paris, dispărut în noaptea de duminică spre luni (31 mai spre 1 iunie).
Purtătorul de cuvânt a precizat că nu se poate confirma dacă este vorba despre avionul companiei Air France, decât dacă va fi găsită "o componentă având un număr de serie, de indentificare".
Localizarea fragmentelor la 650 de kilometri nord-est de arhipelagul Fernando de Noronha indică faptul că aparatul ar fi încercat să vireze la dreapta. Este posibil să fi avut o problemă şi să fi încercat să se întoarcă la Fernando de Noronha", a precizat acesta, adăugând că este în continuare prea curând pentru a trage concluzii şi că fragmentele trebuie identificate.
Resturile avionului au fost detectate în mijlocul oceanului, în timpul căutărilor nocturne, de un avion de tip Embraer R-99, varianta braziliană a avionului-radar Awacs, care a identificat în cursul dimineţii "anomalii ale unor unor piese metalice şi nemetalice din apă".
Un avion a fost trimis în zonă la răsăritul soarelui şi a confirmat la ora locală 06.49 (12.49 ora României) prezenţa resturilor dispersate pe o rază de 60 de kilometri.Un moştenitor al familiei imperiale a Braziliei, dar şi preşedinţi şi directori de companii se aflau în avionul dispărut deasupra Atlanticului

Ghinionul nu face discriminări! Printre pasageri avionului dispărut deasupra Atlanticului se aflau preşedinţi şi directori de companii, dar şi un moştenitor al familiei imperiale a Braziliei.

Un moştenitor al familiei imperiale a Braziliei, Pierre-Louis d'Orléans-Bragance, figurează printre pasagerii avionului Air France care a dispărut cu 228 de persoane la bord.
Născut în 1983 în Rio de Janeiro, tânărul, absolvent al unei şcoli de economie, este considerat unul dintre moştenitorii "Casei imperiale a Braziliei", a cărei domnie a fost abolită în 1889 odată cu instaurarea republicii.
Potrivit TV GloboNews, Pierre-Louis d'Orléans-Bragance, care locuia în Europa, s-a dus în Brazilia pentru a-şi vizita câteva rude. Stră-strănepot al lui Isabelle de Bragance, prinţesă a Braziliei, el este al patrulea în ordinea succesiunii la tron.
Printre pasageri se afla şi Luiz Roberto Anastacio, preşedintele pentru America Latină al fabricantului francez de anvelope Michelin, Erich Heine, directorul unităţii braziliane a companiei de oţelărie germană Thyssen Krupp.
Avionul de tip Airbus A330 efectua o cursă pe ruta Rio de Janeiro - Paris şi a dispărut de pe radare luni dimineaţă, 1 iunie, deasupra Oceanului Atlantic.


Surse: Realitatea TV, NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului