marți, 2 iunie 2009

Furtună extrem de puternică în Bucureşti şi alte oraşe ale României

Citiţi o relatare din Bucureşti şi vedeţi imagini pe Blogul lui Lucian.
În judeţul Brăila a căzut grindină de mărimea unui ou

O furtună extrem de puternică a lovit în această seară de 2 iunie Bucureştiul şi mai multe localităţi din ţară. Intemperiile naturii s-au dezlănţuit mai bine de 15 minute.
Mai multe străzi din Bucureşti sunt blocate din cauza crengilor căzute. De asemenea, traficul rutier se defăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri naţionale, anunţă Infotrafic, citat de Realitatea TV.
La Primăria Bucureşti, s-a reunit un comandament de urgenţă care încearcă să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor cauzate de furtuna care s-a abătut peste Bucureşti.
În judeţul Neamţ, au fost afectate opt localităţi. În judeţul Brăila a căzut grindină de mărimea unui ou
(foto), mai mulţi copaci sunt căzuţi, iar geamurile de la mai multe case au fost sparte. Trei localităţi din acest judeţ au fost afectate cel mai rău.

Furtuna a afectat traficul rutier şi feroviar în mai multe zone.
Meteorologii au emis astăzi atenţionare cod galben de ploi şi vijelii în mai multe zone ale României. S-au anunţat ploi însemnate în Banat, Oltenia, Transilvania, Moldova, şi Muntenia.
Meteorologii români avertizează în continuare că vom avea un an secetos.


Iată şi prognoza meteo pentru vara lui 2009, de la Realitatea TV:
Peste 35 de grade în iunie şi nopţi tropicale în iulie

Specialiştii în meteorologie au anunţat temperaturi de peste 35 de grade în luna iunie, zile caniculare şi nopţi tropicale în luna iulie. August va fi mai caldă decât în mod obişnuit, cu mai puţine zile caniculare decât în luna iulie.

Iunie va fi mai caldă decât în mod obişnuit. "Apreciem că cele mai mari valori de temperatură vor depaşi 35 de grade în sud ţării, dar vor fi şi nopţi mai răcoroase, cu valori termice sub 10 grade, în nordul şi centrul ţării", a declarat şefa Secţiei de Prognoze de Lungă Durată a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Liana Cazacioc. Ploile vor avea caracter de aversă, cu descărcări electrice, vijelie şi grindină. În luna iunie se vor înregistra cele mai mari cantităţi de precipitaţii din cursul întregului an.

În luna iulie, regimul termic va fi de asemenea peste cel obişnuit. Se aşteaptă la mai multe zile caniculare decât în iunie, cu nopţi tropicale, când temperaturile vor depăşi 20 de grade. "Se aşteaptă ca precipitaţiile să fie sub limitele normale, cu instabilitate atmosferică, descărcări electrice şi grindină", a mai spus Liana Cazacioc.

Şi luna august va fi mai caldă decât în mod obişnuit. Se vor mai înregistra câteva zile caniculare, mai puţine însă decât în luna iulie. Nopţile se mai răcoresc, iar cele mai coborâte temperaturi vor fi de 5 grade în zonele depresionare. Precipitaţiile vor fi în general normale, în cea mai mare parte a ţării, însă sud-estul va fi deficitar.

"O prognoză preliminară a toamnei ne indică valori termice normale în majoritatea regiunilor, exceptându-le pe cele estice, unde va fi mai cald decât în mod obişnuit. În privinţa precipitaţiilor, în jumătatea nordică a ţării ne aşteptăm la cantităţi de precipitaţii mai mari decât cele normal", a precizat Liana Cazacioc.

Un comentariu:

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului