luni, 22 iunie 2009

Guvernarea de la Chişinău a comemorat atacul asupra URSS din 1941

Oficiali din administraţia centrală, în frunte cu prim-ministrul Zinaida Greceanîi, au depus flori la Complexul memorial Eternitate din Chişinău, “în memoria eroilor sovietici căzuţi în cel de-al doilea război mondial”. Despre eroii din alte ţări nu s-a pomenit.
Acţiunea a avut loc luni, 22 iunie 2009, când se împlinesc 68 de ani de când Germania nazistă a atacat Uniunea Sovietică.
La eveniment au participat şi veterani ai armatei sovietice, care au depus flori după oficiali.
„Am venit, împreună cu colegii din Guvern, să-i comemorăm pe cei care au luptat pentru integritatea Uniunii Sovietice”, a declarat prim-vicepremierul Igor Dodon, întrebat de jurnalişti dacă a fost de faţă la acţiune şi pentru a-şi aduce aminte de ofiţerii armatei române care, în noaptea de 21 spre 22 iunie 1941, au luptat pentru eliberarea Basarabiei şi a Bucovinei de Nord de sub ocupaţia sovietică.
La eveniment a participat şi ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valeri Kuzmin.
La 22 iunie 1941 Germania nazistă a atacat hotarele de vest ale Uniunii Sovietice.
Evenimentul a rămas în istorie sub denumirea „Operaţiunea Barbarossa”.

3 comentarii:

  1. E incredibil ce au ajuns sa faca bestiile astea comuniste , cât de jos au ajuns si cât se pot pleca!!! Sa puna sfîntul nostru tricolor pe monumentul acelor criminali !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Precis că şi celor din morminte nu le place :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu daca si mai ales cât trebuie sa ne pese noua de ce le place sau nu celor care sint inmormintati acolo. In schimb trebuie sa ne pese de simbolurile noastre nationale , care reprezinta natiunea româna din toate provinciile istorice.Simboluri nationale care trebuiesc respectate si care nu trebuie sa serveasca la comemorarea unor criminali !

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului