luni, 22 iunie 2009

În ajunul plecării la Moscova, Voronin acuză UE că a ridicat „cortina de fier de pe Prut“

Viorel Patrichi

Vladimir Voronin a afirmat că R. Moldova urmează să intre sub protectorat internaţional, iar peste 20 de ani se va integra în România. Astăzi, 22 iunie, el este primit de Medvedev la Kremlin, pentru a comemora atacarea URSS de către mareşalul Ion Antonescu.
Preşedinte încă în exerciţiu, preşedinte al Parlamentului proaspăt dizolvat şi şef al Partidului Comuniştilor, Voronin a acordat un interviu pentru RIA Novosti, unde arată că alegerile anticipate din 29 iulie ar putea duce la pierderea definitivă a Transnistriei, urmând ca Basarabia să fie coordonată ca un protectorat internaţional, pentru a fi asimilată de România peste 20 de ani.
Gura păcătosului adevăr grăieşte! Generalul de miliţie crede că se va continua tactica din data de 7 aprilie, când au avut loc nişte evenimente ca „un răspuns isteric“ la întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele rus Dmitri Medvedev
(foto) pe 18 martie.

Transformarea în a doua Transnistrie

„Chiar atunci, imediat după întrevederea cu Dmitri Medvedev, după ce a apărut o adevărată şansă de unificare (cu Transnistria, nu cu Romania, fireşte -n.n.), Opoziţia şi-a înaintat acuzaţiile de posibilă falsificare a alegerilor. Tot dramatismul progromurilor din 7 aprilie a fost construit în aşa fel, încât să convingă în primul rând populaţia din Transnistria că nu poate fi vorba de nici o unificare. În acest sens, erau orientate şi lozincile pro-româneşti ale Opoziţiei, drapelul românesc arborat pe clădirea Preşedinţiei, precum şi poziţia autorităţilor României şi a presei româneşti“, a explicat Voronin.
Două minciuni şi trei prostii! La Chişinău nu au avut loc „pogromuri“, iar dacă totuşi s-au produs asemenea orori, ele au fost opera miliţienilor lui Voronin (foto) contra populaţiei majoritare, din care (biologic doar) face şi el parte.
În plus, autorităţile de la Bucureşti au tăcut îndelung, tocmai pentru a nu se interpreta, iar după ce s-au calmat lucrurile, oficialii români au avut o atitudine corectă, detaşată, dar nu indiferentă, poziţie apreciată ca atare pe plan mondial. „Preşedintele României şi-a exprimat deschis şi direct susţinerea faţă de Opoziţia noastră radicală, iar câteva zile mai târziu, a declarat că nu va semna niciodată acordul de frontieră cu R. Moldova“, s-a burzuluit Voronin.
Este adevarat că Traian Băsescu a declarat că nu va fi „partenerul lui Molotov şi al lui Ribbentrop“. Unde ar fi greşeala? Nu cred că mai există acum un politician atât de inconştient la Bucureşti, încât să mai susţină un tratat similar celui semnat de Emil Constantinescu şi Leonid Kucima.
Ayatollahul de pe Valea Bîcului este convins că România nu poate trăi fără Republica Molotov şi inventează scenarii pentru kazacii ruşi: „Scenariul este simplu: nu a mers în Piaţă, haideţi să paralizăm procesul de conducere a ţării, haideţi să o împingem într-o criză politică, într-o nouă campanie electorală. Şi atunci, indiferent cine va câştiga alegerile, sigur va pierde toată Moldova. Abia atunci ar fi posibilă obţinerea înfrângerii ei politice, economice şi sociale, transformarea într-o regiune de conflict, într-o a doua Transnistrie. Abia atunci va fi posibil să ne luăm rămas-bun de la Transnistria, iar R. Moldova să fie trecută sub protectoratul internaţional pentru 20 de ani, cu integrarea ulterioară în România“, explică Voronin.
Generalul de miliţie acuză cele trei partide de opoziţie de la Chişinău că „provoacă în mod conştient o serioasă catastrofă geopolitică, în care vor fi atrase inevitabil România, Ucraina şi Rusia. Iată de ce alegerile anticipate de la 29 iulie vor deveni în fond un referendum pentru independenţa noastră“, insinuează Voronin.

În realitate, uneltele Moscovei de la Chişinău au construit pas cu pas independenţa R. Moldova încă din 1991, începând cu alungarea premierului Mircea Druc, dar era şi este o independenţă în raport cu România, iar nu faţă de Rusia.
Voronin minte de îngheaţă apele când susţine că peste 70% din populaţie vrea şi integrarea europeană, şi asociere cu Federaţia Rusă, dar fără aderarea la NATO. Adică, varianta optimă pentru Kremlin.
„Majoritatea absolută a cetăţenilor noştri nu vor în NATO. Şi această poziţie corespunde exact Constituţiei noastre. Noi, după cum se ştie, suntem un stat neutru şi nu vom schimba această prevedere“, minte Voronin.
În realitate, Republica Molotov are pe teritoriu trupe de ocupaţie ruseşti şi deci nu se poate vorbi de neutralitate.


Citeşte continuarea acestui articol semnat de Viorel Patrichi în “Gardianul”:
Cetăţenia română „este un grav pericol“

Priveşte pe YouTube:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului