marți, 16 iunie 2009

Înregistrarea candidaţilor electorali începe la 17 iunie

De mâine, 17 iunie, începe înregistrarea concurenţilor electorali pentru alegerile parlamentare anticipate. Depunerea actelor se va efectua între orele 14.00 şi 17.00, la sediul Comisiei Electorale Centrale (CEC).
Devizul de cheltuieli pentru desfăşurarea alegerilor, aprobat de CEC, este de peste 33,8 mln lei. Înregistrarea concurenţilor electorali va dura până la 7 iulie.
De la 18 iunie, în zile lucrătoare, documentele vor fi primite între orele 9.00-16.00.
„La sfârşitul fiecărei zile va fi organizată procedura de tragere la sorţi pentru determinarea ordinii de înscriere în buletinele de vot”, a spus Iurie Ciocan, secretarul CEC.
În cursa electorală se pot înscrie candidaţi independenţi şi 28 de partide politice înregistrate la Ministerul Justiţiei.
Termenul limită de întocmire şi transmitere a listelor alegătorilor către birourile electorale (1944 la număr) este 14 iulie. Primăriile trebuie să prezinte aceste liste la CEC până pe 6 iulie. „Între 6 şi 14 iulie, cu cinci zile înainte de ziua alegerilor, noi vom verifica aceste liste”, a menţionat Ciocan. Referindu-se la devizul de cheltuieli prevăzut pentru scrutin, în sumă de 33 808 356 lei, Ciocan a menţionat că banii vor fi acoperiţi din bugetul de stat.
În cadrul actualei campanii electorale, pe lângă declaraţia de venit, concurenţii electorali vor fi obligaţi să menţioneze şi obligaţiile faţă de terţe persoane. Este vorba despre credite şi datorii.
CEC a mai informat că de la 17 iunie, toate persoanele cu drept de vot, care după ultima participare la alegeri şi-au schimbat locul de şedere, sunt în drept să-şi declare locul nou de şedere la organul administrării publice locale, pentru a putea fi înscrise în lista de alegători în secţia de votare corespunzător locului şederii.
Termenul limită pentru depunerea declaraţiei este data de 26 iunie inclusiv. Campania electorală în acest an va dura 43 de zile. Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc la 29 iulie.

Sursa: Info-Prim Neo

Un comentariu:

  1. Ajutati la lupta impotriva comunismului, participati la raspandirea adevarului.
    Informatii legate de abuzurile si manipularile facute de comunisti ajung greu in multe zone din Moldova, de aceea avem nevoie de ajutorul vostru. Basarabeni, downloadati fisierele aflate aici: http://s4.transfer.ro/storage/cd_anticomunist-7c6d5.rar , scrieti-le pe CDuri si dati-le celor care au nevoie.
    Mai multe informatii pe www.romanism.net .

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului