sâmbătă, 20 iunie 2009

Nu mai poţi verifica maşina după numărul de înmatriculare

Timp de câţiva ani, Ministerul Dezvoltării Informaţionale (MDI) oferea pe pagina sa de internet un program on-line de verificare a unităţilor de transport. Introduceai numărul de înmatriculare şi aflai modelul unităţii de transport, culoarea şi anul fabricaţiei.
Informaţiile puteau fi utile în anumite situaţii. Bunăoară, dacă omul vedea parcat în faţa casei un „Opel” vişiniu cu numărul XXX, pe care îl reîntâlnea pe parcursul zilei oriunde se ducea, iar baza de date îi arăta că, de fapt, un microbuz „Mercedes” a fost înamtriculat cu acel număr, avea grijă, cel puţin, să traverseze strada cu mai multă atenţie.
“Jurnal de Chişinău” scria (la 27.02.2009) că, “pentru a nu fi învinuiţi că folosesc în campania electorală maşinile de serviciu, demnitarii comunişti au recurs la un şiretlic. Cu concursul Ministerului Dezvoltării Informaţionale şi al Bazei Auto a Guvernului, condusă de un fost deputat PCRM, guvernanţii au schimbat numerele de înmatriculare la patru maşini ale Executivului pe care le folosesc acum pentru a transporta materiale de agitaţie în toată republica”.
La 27 februarie, când am dorit să verific numerele de înmatriculare la care s-a referit ziarul, am constatat că serviciul on-line nu mai este disponibil.

Se anunţa că este în stadiu de reajustare. Dar vechiul program nu este accesibil nici acum. A fost înlocuit cu altul, care oferă informaţii cu o relevanţă scăzută – despre existenţa şi valabilitatea certificatului de înmatriculare.
Puteţi, în schimb, să aflaţi de pe
pagina ministerului câţi cetăţeni ai Republicii Moldova se numesc exact ca voi.
Accesaţi serviciul
“Căutare după omonim”. Este distractiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului