joi, 18 iunie 2009

Nu-ţi fie lene! Mergi la pretură, ca să poţi vota unde locuieşti!

Termen-limită de depunere a cererii - 26 iunie!
Cetăţenii care şi-au schimbat domiciliul pot să voteze în Chișinău, dacă vor anunța noua adresă la primaria localităţii sau pretura sectorului în raza căruia vor vota. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală.
Cererile trebuie depuse până la 26 iunie.
Aşadar, persoanele care şi-au schimbat domiciliul după scrutinul din 5 aprilie, vor putea vota acolo unde locuiesc în prezent, cu condiţia să anunţe noua adresă la primăria localităţii sau pretura sectorului în raza cărora doresc să voteze.
Pentru aceasta, este nevoie de completarea unei declaraţii privind schimbarea domiciliului şi o copie a buletinului de identitate.
Persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani, dar nu se regăsesc în listele de bază vor putea fi incluse pe listele suplimentare în baza buletinul de identitate care confirmă vârsta şi domiciliul alegătorului.
Salariaţii vor avea liber la 29 iulie, miercuri, când urmează să se desfăşoare alegerile parlamentare anticipate, a decis Guvernul în şedinţa din 17 iunie.
Foto de pe Blogul lui Lucian

Ştire de ultimă oră: Gabriel Stati a fost eliberat din arest
Unimedia: Astăzi, 18 iunie, omul de afaceri Gabriel Stati a fost eliberat din arest, după o ședință a Curții de Apel, urmând să fie cercetat în continuare în stare de arest la domiciliu. Instanța a mai decis ca Aurel Marinescu, șeful pazei lui Stati, să fie menținut în arest.
Gabriel Stati a fost arestat la 8 aprilie de autorităţile ucrainene, la Odesa, la scurt timp după ce preşedintele în exerciţiu Vladimir Voronin a declarat că omul de afaceri ar fi finanţat organizarea unei lovituri de stat la 7 aprilie.
Ulterior, Stati a fost extrădat Republicii Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului