luni, 29 iunie 2009

Oamenii acuză probleme de sănătate provocate de arşiţă

12.886 de persoane din Chişinău au apelat săptămâna trecută la medic după ce starea de sănătate li s-a înrăutăţit brusc, din cauza temperaturilor înalte.
Potrivit unei ştiri Info-Prim Neo, o persoană a fost spitalizată cu insolaţie, a informat şeful Direcţiei sănătăţii, Mihai Moldovanu luni, 29 iunie, la şedinţa operativă de la Primărie.
Moldovanu a spus că 100 dintre persoanele care au cerut ajutor specializat aveau tensiunea arterială ridicată, iar 16 dintre acestea prezentau semne de insolaţie.
De asemenea, şeful Direcţiei sănătăţii a spus că în ultima săptămână se atestă o creştere a numărului de solicitări a medicilor de urgenţă (5.069 solicitări). În special, creşterea este determinată de virozele la copii, a precizat Mihai Moldovanu.
Astăzi, în R. Moldova a plouat în averse, cu tunete şi fulgere. Dar maximele au fost destul de ridicate: vreo 28, 29 de grade şi chiar peste aceste valori. Şi pentru noaptea spre 30 iunie sunt anunţate ploi violente. Mâine ziua, precipitaţiile vor conteni în nordul şi centrul republicii, dar vor continua în partea de sud.
Iată maximele termice anunţate pentru ziua de marţi, 30 iunie 2009:
Nord +28, +31, Centru +29, +33, Sud +28, +32, Chişinău +30, +32.
Citiţi aici mai multe informaţii meteo pentru România şi R. Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului