luni, 15 iunie 2009

PL, PLDM și AMN se vor înscrie separat în alegerile parlamentare anticipate

Formaţiunile au anunţat astăzi, 15 iunie, acest lucru, într-o conferinţă de presă comună, susţinută la Agenţia “Infotag”.

Mihai Ghimpu, președinte PL: “Am meditat foarte mult despre cum să participăm în alegerile anticipate. Am discutat și cu reprezentanții din teritoriu. Calculul nostru este ca fiecare dintre cele trei partide să participe separat. Dacă vom participa împreună, vom avea doar un reprezentant în comisiile electorale din teritoriu. Avem puțin timp la dispoziție pentru a forma o singură listă electorală. Alegătorii ne-au îndemnat să participăm fiecare pe lista sa. Lupta va fi nu între partidele de opoziție, ci împotriva regimului de la guvernare.”


Vlad Filat, președinte PLDM: “Vom participa separat, dar într-o acțiune comună, pentru a demonta acest regim comunist și criminal. Vom monitoriza împreună procesul de votare. Nu vor fi atacuri reciproce. Astfel, după alegeri să avem un număr de mandate care să ne permită să guvernăm liber și în mod democratic Republica Moldova.”

Serafim Urechean, președinte AMN: “Dacă ar fi fost permise blocurile electorale, nu ar fi fost nici o ezitare. Avem foarte mult de lucru. Reprezentanții partidelor noastre nu vor permite fraudarea alegerilor. Voronin nu ar trebui să se grăbească cu stabilirea datei alegerilor, deoarece acest Guvern este illegal - a fost numit cu 51 de voturi în Parlament. Doar prin consens putem depăși această criză politică și economică. Ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul acestei țări.”

Declaraţiile sunt preluate de pe Unimedia

3 comentarii:

 1. ARTICOL BOMBĂ


  http://basarabia91.blogspot.com/2009/06/cine-ne-provoaca-acela-ne-aresteaza.html

  RăspundețiȘtergere
 2. Ajutati la lupta impotriva comunismului, participati la raspandirea adevarului.
  Informatii legate de abuzurile si manipularile facute de comunisti ajung greu in multe zone din Moldova, de aceea avem nevoie de ajutorul vostru. Basarabeni, downloadati fisierele aflate aici: http://s4.transfer.ro/storage/cd_anticomunist-7c6d5.rar , scrieti-le pe CDuri si dati-le celor care au nevoie.
  Mai multe informatii pe www.romanism.net .

  RăspundețiȘtergere
 3. Cred că, astfel, opoziţia procedează corect – sub aspectul păstrării identităţii de partid, pragmatic – privind realizarea posibilităţilor de monitorizare şi gestionare a proceselor electorale, consolidator – răspunzînd aspiraţiilor electoratului anticomunist, promiţător – prin iniţierea procesului de reunificare a societăţii, dezbinate de guvernarea comunistă şi complicii săi. Mi se pare destul de adecvat ca partidele de opoziţie să meargă sub genericul: „Trei partide, o cauză comună – Republica Moldova fără dictatură!”
  Dacă, în acest context, să vorbim despre lista comună, am putea spune că, de fapt, opoziţia are o listă comună, formată din 309 candidaţi dintre care – 101 v-or fi aleşi.

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului