marți, 30 iunie 2009

Radio Europa Liberă prestează servicii: refreshing pentru Natalia Morari

Operaţiunea de revigorare, împrospătare a imaginii Nataliei Morari a fost anunţată astăzi, 30 iunie, pe site-ul postului de radio „Europa Liberă”.
Iată link-ul:
http://www.europalibera.org/content/blog/1766026.html
Natalia va avea un blog în limba rusă pe site-ul postului de radio.

Iată ce scrie Natalia în primul articol de pe noul ei blog (traducerea îmi aparţine):
„Ideea „Europei Libere” de a avea un blog în limba rusă îmi pare controversată, dar, totuşi, corectă. Auditoriul vorbitor de rusă de opoziţie tot trebuie atras şi este mai bine ca acest lucru să-l facă asemenea resurse ca „Europa Liberă”, dar nu „Puls” sau „Nezavisimaia Gazeta”.
Iată fragmentul în limba rusă scris de Natalia, reprodus cu ortografia originală, bineînţeles:
„Идея «Europa libara» вести блог на русском хоть и кажется мне противоречивой, но все же правильной. Оппозиционную русскоязычную аудиторию тоже надо привлекать, и лучше, чтобы это делали такие ресурсы, как «Europa libara», а не «Пульс» или «Независимая газета».

Precizare: Natalia Morari
(foto) a recunoscut că a fost unul dintre organizatorii protestelor paşnice din 6 şi 7 aprilie 2009, dar şi-a declinat orice responsabilitate pentru violenţele produse. Jurnalista a fost anchetată „sub arest la domiciliu” de către Procuratura Generală.
La Moscova, ea a fost reporter al publicaţiei de opoziţie „The New Times” şi, s-a tot subliniat în unele medii de informare de la Chişinău, a fost expulzată din Federaţia Rusă la intervenţia Serviciului Federal de Securitate (FSB).

Expulzarea s-a produs în februarie 2008, în timp ce tânăra revenea dintr-o deplasare în Israel. Natalia este născută la 12 ianuarie 1984, în RSSM, este căsătorită cu un cetăţean rus.

Din arhiva blogului:

De ce să fi riscat Natalia Morari? şi
Voronin se simte trădat. Anterior se credea susţinut?

Un comentariu:

  1. GIULIO MANCINELLI9 noiembrie 2011, 21:19

    E o spioana rusoiaca, tripla agenta,
    kgb si toate celelalte !

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului