luni, 29 iunie 2009

Se duc noi tratative ca Papa Benedict al XVI-lea să viziteze România

Papa Benedict al XVI-lea ar fi dispus să răspundă pozitiv la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu de a vizita România. În acest scop, este previzibil ca Patriarhul Daniel sa efectueze peste două luni o călătorie în Italia, unde se afla cei mai mulţi români ortodocsi din ţările occidentale, şi, dacă va fi invitat la Vatican, să-i adreseze Înaltului Pontif aceeaşi rugăminte creştinească.
Evident, se presupune că în acel moment va avea deja binecuvântarea Sfântului Sinod în acest sens. Ideea a fost comentată de către Mariul Gabriel Lazurcă, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, într-un interviu acordat Agerpres. “Mă aştept ca o eventuală invitaţie adresată Suveranului Pontif de către BOR să intervină după o eventuală, dorită, vizită a Patriarhului Daniel la credincioşii români din Italia, vizită pastorală pe care o consider foarte utilă. Şi în marja căreia s-ar putea produce şi o întâlnire între cei doi Întâistătători ai celor două biserici. Ocazie cu care s-ar putea discuta şi despre eventuala vizită în România a Suveranului Pontif. Eu sunt încrezător că lucrurile vor evolua în sens pozitiv într-un termen rezonabil. Pot confirma că Patriarhul Daniel este aşteptat la Sfântul Scaun, că se bucură de o notorietate extrem de pozitivă, ca o persoană cunoscută, care a frecventat mediile curiei române şi care se cunoaşte personal cu actualul Suveran Pontif”, a precizat ambasadorul Lazurcă.
Preşedintele Traian Băsescu l-a invitat pe Papa Benedict în septembrie 2006 să vină în România, având binecuvântarea Preafericitului Teoctist. În septembrie 2008, preşedintele a reînnoit invitaţia către Papa, dar nu exista atunci acordul Sfântului Sinod.

Gardianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului