vineri, 19 iunie 2009

Ştefan Urâtu va candida pe lista PL

Info-Prim Neo: Preşedintele Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului în Moldova (CHDOM), Ştefan Urâtu va candida la alegerile parlamentare anticipate pe lista Partidului Liberal (PL), ocupând locul 22.
Urâtu a declarat vineri, 19 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă că se înscrie în lista formaţiuii respective, deoarece aşa i-au recomandat proprii alegători.
„Am acceptat să particip la alegerile anticipate pe listele PL la propunerile alegătorilor care mă susţin
şi sper ca împreună cu PL să creăm un stat de drept”, a explicat Ştefan Urâtu.
Potrivit acestuia, decizia este motivată şi de faptul că, în perioada de după 7 aprilie, doar PL a cerut respectarea drepturilor omului şi crearea unei comisii care să investigheze fărădelegile comise de partitul de guvernământ.
Preşedintele PL, Mihai Ghimpu a declarat în cadrul aceleeaşi conferinţe că lista electorală a partidului a suferit unele modificări. Însă numele primilor 15 candidaţi au rămas aceleaşi cu excepţia viceprimarului Chişinăului, Nistor Grozavu, care a fost exlus.
„PL a devenit o echipă mai puternică şi mai tânără. Nistor Grozavu nu va figura pe lista electorală a PL, deoarece el trebuie să rămână în funcţia de primar interimar al capitalei în condiţiile când primarul Dorin Chirtoacă rămâne în fruntea listei electorale. Pe liste au rămas persoanele care nu au acceptat să fie corupţi de comunişti”, a mai declarat Ghimpu.
Potrivit acestuia, printre persoanele noi incluse pe lista electorală a PL sau persoanele promovate în topul listei se numără Ion Cebanu, preşedintele fracţiunii PL în Consiliul municipal Chişinău, care
ocupă locul 16, Valeriu Munteanu, primarul staului Floreni (numărul 17 în listă), cu numărul 24 în listă figurează Alexandru Arseni, doctor în drept, iar pe locul 27 se află Sergiu Ciobanu, directorul Institutului de economie, finanţe şi statistică de pe lângă Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Ministerul Economiei şi Comerţului.


PL le cere alegătorilor să susţină financiar formaţiunea în campania electorală

Partidul Liberal (PL) are probleme financiare, s-a plâns vineri, 19 iunie, într-o conferinţă de presă preşedintele formaţiunii, Mihai Ghimpu, care a făcut apel către alegători să susţină financiar PL-ul în campania electorală. Alţi doi lideri ai partidelor parlamentare de opoziţie, PLDM şi AMN, spun că, în pofida crizei, se vor descurca pe cont propriu.
„În această etapă de luptă pentru democraţie şi stat de drept în R. Moldova, PL face apel către cetăţeni să spijine financiar, în măsura posibilităţilor, efortul nostru comun. Aportul cetăţenilor va ajuta la buna desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009, apropiind căderea comuniştilor şi instaurarea democraţiei”, a declarat Mihai Ghimpu.
Liderul PL spune a hotărât să facă acest apel după ce partidul a fost ajutat de câţiva susţinători. „Câteva persoane ne-au acordat ajutor şi am înţeles că există o posibilitate să ne ajute să avem o campanie electorală bună, că altfel nu putem debarca guvernarea comunistă, a menţionat Ghimpu. El a spus că a primit până acum 2 mii de euro şi 10 mii de lei. „PL acceptă nu doar bani, ci şi cartofi”, a spus preşedintele partidului, zâmbind.
Solicitat de Info-Prim Neo, liderul Alianţei „Moldova Noastră”, Serafim Urecheanu a spus că AMN, în pofida crizei, va găsi minimul financiar necesar pentru a participa la alegerile de la sfârşitul lunii iulie.
„Atunci când societatea se confruntă cu o criză economică la care ne-au adus comuniştii este greu şi pentru alegeri. Avem probleme financiare, dar cred că un minim financiar posibil vom găsi pentru a participa în campania electorală. AMN nu va solicita ajutor din partea cetăţenilor”, a declarat Urecheanu.
Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM) a asigurat că formaţiunea sa este pregătită, sub toate aspectele, de alegeri.
„Vreau să reiterez ceea ce am anunţat încă din momentul în care am lansat ideea creării PLDM: dincolo de idei şi priceperea de a administra un proces politic la nivel de capacitate intelectuală, noi avem la dispoziţie şi tot ce ţine de instrumentarul, sub aspect tehnic şi financiar, pentru a fi posibilă obţinerea unui rezultat”, a declarat Filat într-o conferinţă de presă în aceeaşi zi.

Sursa: Info-Prim Neo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului