marți, 16 iunie 2009

Vârf de carieră sub comunişti: Iurie Roşca - vicepremier
Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat marţi, 16 iunie, decretul privind numirea lui Iurie Roşca, liderul Partidului Popular Creştin-Democrat (PPCD), în funcţia de viceprim-ministru al Republicii Moldova.
Nu se cunoaşte, deocamdată, ce domeniu va avea în subordine noul vicepremier. Iurie Roşca este liderul PPCD, formaţiune cu doctrină populară, de dreapta.
Până în 2005, el se declara duşman înverşunat al comuniştilor.
Pe parcursul anilor, a organizat numeroase acţiuni de protest la care s-a scandat "Jos comuniştii!".
La alegerile din 5 aprilie 2009, PPCD nu a acces în Parlament. Analiştii explică eşecul prin colaborarea dintre formaţiunea lui Roşca şi Partidul Comuniştilor.
Guvernul Greceanîi 2 avea până astăzi trei vicepremieri şi toţi comunişti: Victor Stepaniuc, pe probleme sociale (fără minister), Igor Dodon, pe probleme economice, şi Andrei Stratan, pe probleme de integrare europeană.

4 comentarii:

 1. Să numeşti vicepremier liderul unei formaţiuni care a acumulat la alegeri mult sub 5%? Să înţeleg că asta a fost o flegmă adresată poporului?
  Aici slab mă mai interesează trădarea lui Roşca - cine credea că nu e capabil înseamnă că în ultimii vreo 20 de ani n-a trăit în ţara asta. Acum mă scoate din sărite cinismul făţiş al guvernării, ignorarea totală a votului popular (care, zic ei, n-a fost fraudat). Mda...

  RăspundețiȘtergere
 2. am inteles ca se va ocupa ce va cu apararea...
  nustiu exact...asa cineva mia spus ca a vazut la TV

  RăspundețiȘtergere
 3. Gindul Meu, nu vă supăraţi, dar "va" se scrie separat doar atunci când e vorba de viitor. "Ceva" în sens de "un careva lucru" se scrie întotdeauna împreună.
  Respectiv "nu ştiu" _întotdeauna_ se scrie separat. "Mi-a" - la fel.
  N-o luaţi în nume de rău... ))
  Al Dvs,
  Grammar Nazi.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ajutati la lupta impotriva comunismului, participati la raspandirea adevarului.
  Informatii legate de abuzurile si manipularile facute de comunisti ajung greu in multe zone din Moldova, de aceea avem nevoie de ajutorul vostru. Basarabeni, downloadati fisierele aflate aici: http://s4.transfer.ro/storage/cd_anticomunist-7c6d5.rar , scrieti-le pe CDuri si dati-le celor care au nevoie.
  Mai multe informatii pe www.romanism.net .

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului