miercuri, 17 iunie 2009

Voronin practică magia ca să câştige alegerile anticipate

Viorel Patrichi

Vladimir Voronin a dizolvat Parlamentul de la Chişinău şi a fixat data alegerilor pe 29.07.2009. Liderii celor trei partide de opoziţie au luat parte la o conferinţă de geopolitică europeană, găzduită de Parlamentul de la Bucureşti.

Chiar dacă se dă drept comunist, Voronin
(foto) bate mătănii pe la biserici şi este ahtiat după magie. Conform unor surse bine informate din preajma generalului de miliţie, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, numerologul de serviciu Mark Tkaciuk l-a sfătuit să stabilească data alegerilor pe 29.07.2009, chiar dacă este o zi de miercuri. O premieră absolută la Chişinău, unde orice scrutin se ţinea numai duminica.
Dacă privim puţin retrospectiv, vom înţelege că anumite zile de confruntare electorală au fost alese cu mare grijă, pentru a-i asigura succesul.
Numerologul a considerat cifrele “7” şi “11” benefice pentru stăpân. Şi pare să nu fi greşit.
În 2001, Parlamentul l-a ales preşedinte pe Voronin pe 4 aprilie, iar pe 7 aprilie a fost învestit. Din nou ziua de 7. În 2005, numerologul a aranjat lucrurile în aşa fel, încât Voronin să fie ales tot într-o zi de 4 aprilie, fiind apoi învestit tot pe 7 aprilie. Guvernul Tarlev a fost instalat la data de 19 aprilie şi în 2001, şi in 2005.

Numerologii noştri apreciază că, de data aceasta, “pe Voronin nu-l mai scapă nici dracul”, fără să precizeze despre ce ar fi vorba. El a fost pus pe toacă în mai multe schituri şi mănăstiri de dincolo şi de dincoace de Prut.
Tot printr-o pasă magică, l-a numit pe Iurie Roşca vicepremier pentru a lupta contra corupţiei.



R. Moldova - între Uniunea Europeană şi CSI

Mai mulţi politicieni din opoziţie şi ziarişti de la Chişinău au luat parte la dezbaterea din Parlamentul de la Bucureşti pe tema “R. Moldova - între Uniunea Europeană şi CSI”.
Corina Fusu, de la Partidul Liberal, crede că evenimentele de după 5 aprilie au determinat UE să-şi schimbe optica despre Chişinău. “R. Moldova este o temă foarte actuală pentru clasa politică şi pentru societatea civilă din România şi o problematică importantă pentru toată Europa. Guvernul comunist a reuşit să deturneze protestele paşnice în vandalism. Toată vina organizării protestelor a căzut pe partidele de opoziţie şi pe România”, este de părere Corina Fusu. Academicianul Mihai Cimpoi, preşedintele Uniunii Scriitorilor de la Chişinău şi reprezentant al Alianţei Moldova Noastră, a cerut ajutorul clasei politice din România şi al societăţii civile pentru alegerile anticipate din 29 iulie.
“Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră, de monitorizare şi de susţinere pentru ca aceste alegeri să aiba loc în condiţii normale, în care partidele de opoziţie să poată avea acces la televiziune. Alegerile trebuie supravegheate, pentru că cele din 5 aprilie au fost fraudate. Au votat şi oameni care au murit acum 20 de ani. Implicarea dumneavoastra este absolut dorită”, a spus Mihai Cimpoi.
„Gardianul”,
2009-06-17
Citeşte continuarea pe site-ul ziarului.
Imaginea cu "Acum!" am luat-o de pe curaj.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului