marți, 21 iulie 2009

Acţiune inedită organizată de tinerii liberal-democraţi, liberali şi amn-işti, la care au scandat “Părinţi, bunei, nu-i votaţi pe ei!”


Peste 300 de tineri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova, ai Partidului Liberal şi ai Alianţei Moldova Noastră au ieşit astăzi, 21 iulie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a lansa un apel către toţi cetăţenii de a vota opoziţia unită parlamentară la 29 iulie.
Oraganizaţiile de tineret ale celor trei partide au venit în mod organizat, cu drapele verzi, albastre şi galbene şi drapele ale Republicii Moldova. Tinerii purtau maiouri inscripţionate cu simbolurile şi sloganele partidelor şi cu flori în mâini.
Ei au scandat minute în şir “Părinţi, bunei, nu-i votaţi pe ei!” şi “Niciun vot comuniştilor!”.
Liderii celor trei organizaţii de tineret au semnat un apel în care se spune că guvernarea nu a făcut nimic pentru tinerii din Moldova, iar încă patru ani de guvernare ar însemna plecarea şi mai multor tineri peste hotarele ţării, “ar însemna încă un vot distrugător pentru Republica Moldova, ar însemna că părinţii să semneze actul de exilare a copiilor peste hotare”.
Totodată, prin acest apel ei cer tinerilor ca la 29 iulie să se deplaseze în localităţile unde au viza de reşedinţă pentru a putea vota, pentru a schimba viitorul.
George Mocanu, liderul Organizaţiei de Tineret a PLDM a spus că “fiecare generaţie are menirea de a schimba istoria, în bine”. “Ţara noastră este la o răscruce, de noi depinde ce alegem - mergem în marea familie Europeană, spre bunăstare sau ne prăbuşim. Puterea unui tânăr este mai mare decât cea a unui preşedinte”, a declarat Mocanu.
“Astăzi noi scriem istoria, astăzi unitatea Organizaţiilor de Tineret ale celor trei formaţiuni arată unitatea şi puterea adevăratei opoziţii”, a declarat Sergiu Boghean, liderul organizaţiei de tineret a PL.
Sergiu Baltaga, liderul Organizaţiei de Tineret a AMN a menţionat că “opt ani de zile a scăzut numărul studenţilor în universitţăi şi şcoli profesionale, în opt ani comuniştii au sărăcit ţara, în opt ani de zile, feciorii unora au devenit miliardari, iar tinerii specialişti au fost nevoiţi să plece peste hotare”.
Acţiunea a durat aproximativ jumătate de oră. Ulterior, toţi tinerii au mers, în mod organizat, şi au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.
Ordinea publică a fost asigurată de membrii PLDM, PL şi AMN, iar pe parcursul acţiunii nu au fost înregistrate incidente.

www.stireazilei.md

2 comentarii:

  1. CPI-BRASIL.COM21 iulie 2009, 21:48

    Eleonora: Muito bom saber q aí na Moldávia existem tambem os protestos de rua,contra o governo. A liberdade e democracia ´so será conquistada com a união de todos. Abrçs, Roy Lacerda.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eleonora : o que os jovens fizeram é ótimo,mas o problema maior vocês vão enfrentar em 29 de julho,pois a eleição poderá ser fraudad pelos comunistas .Boa sorte.

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului