joi, 9 iulie 2009

Astăzi, 9 iulie, au început dezbaterile electorale la posturile publice de radio şi TV


Joi, 9 iulie, IPNA Compania „Teleradio Moldova” va organiza primele dezbateri electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie.

Ordinea participării primilor opt concurenţi electorali la două runde de dezbateri a fost decisă miercuri, 8 iulie, prin tragere la sorţi, transmite Info-Prim Neo.
La TV dezbaterile vor avea loc la 19.40, 21.40 şi 22.30, iar la radio – la 8.00, 11.00 şi 17.00. Emisiunile vor dura 30 de minute, fiecărui concurent electoral fiindu-i rezervate câte 12 minute.
Joi, 9 iulie, începând cu ora 19.40 la televiziune şi 8.00 la radio se vor întâlni în dezbateri electorale Partidul Liberal (PL) şi Partidul Naţional Liberal (PNL).
În aceeaşi zi, la ora 21.40 la TV şi 11.00, la radio se vor confrunta Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD) şi Partidul Social Democrat (PSD).
Partidul Comuniştilor (PCRM) şi Partidul Democrat (PD) se vor întâlni la ora 22.30 la TV şi 17.00 la radio.
În aceeaşi rundă, la dezbateri vor participa Alianţa „Moldova Noastră” (AMN) şi Partidul Liberal Democrat (PLDM) vineri, 10 iulie, la ora 19.40 la TV şi 8.00 la radio.

Cea de-a doua rundă de dezbateri va avea loc vineri, 10 iulie, şi luni, 13 iulie.
De această dată, PLDM va participa în emisiune cu PSD, PD cu AMN şi PCRM cu PPCD. PL se va întâlni din nou cu PNL.
Luni, 13 iulie, urmează să se decidă, prin aceeaşi modalitate, şi participarea la dezbateri a celorlalţi concurenţi, care au depus dosarele la Comisia Electorală Centrală (CEC), dar încă nu au fost înregistraţi – Mişcarea Acţiunea Europeană (MAE), Partidul Ecologist „Alianţa Verde” din Moldova şi candidaţii independenţi Oleg Bolotnicov şi Maia Laguta.
Tot luni, concurenţii vor trage la sorţi pentru participarea la următoarele runde de dezbateri. Deocamdată nu se ştie câte vor fi acestea, pentru că nu se cunoaşte numărul exact al concurenţilor electorali.
IPNA „Teleradio-Moldova” a fost obligată de CEC să înceapă mai devreme decât preconiza dezbaterile electorale. Aceasta după mai multe solicitări ale formaţiunilor politice, care au declarat că sunt lipsiţi de dreptul de a-şi face publicitate electorală, deşi sunt înregistraţi deja în calitate de concurenţi.
Sursa: Info-Prim Neo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului