vineri, 17 iulie 2009

Cariera amantei lui Nuică: de la dansatoare, la angajată la Consulatul României

Presa, inclusiv ziarul „Gardianul”, a informat zilele trecute că amanta fostului Consul al României la Chişinău, Ion Nuică (şi-a dat demisia la 13 iulie), se numeşte Mihaela Bulbucel.
Am verificat pe pagina electronică a Ministerului Dezvoltării Informaţionale (aici) şi baza de date arată că sunt „zero” persoane cu respectivul nume printre cetăţenii Republicii Moldova. Ori nu mai are cetăţenia RM, ori este greşit numele, ori nu figurează în baza de date.
Pe forumuri internet, pe bloguri şi în reviste de scandal din România apare alt nume: Cristina Ursol. (Au fost publicate nişte poze - aici.)
Da, baza de date a MDI arată că există o persoană cu acest nume în Republica Moldova. Despre Cristina se spune că a absolvit ASE de la Chişinău. O publicaţie dezvăluie că Nuică ar fi avut două amante. Poate că de aici se trage confuzia.
„Jurnal de Chişinău” a reuşit să stea de vorbă prin telefon cu fata, dar scrie (astăzi, 17 iulie) că nu vrea să-i dezvăluie numele. „Deşi avea un profil deschis pe un site de socializare rusesc, de la izbucnirea scandalului, domnişoara şi-a retras toate fotografiile de pe acest site şi orice informaţie despre ea, iar apropiaţii săi spun că şi-a schimbat inclusiv numărul de telefon”, menţionează publicaţia.
Tânăra cere ca opinia publică şi presa să demonstreze că în imagini apare ea. „Nu sunt agentă SIS”, spune fata, dând de înţeles că această bănuială o
ofensează profund.
„Jurnal de Chişinău” precizează următoarele: ea are 23 de ani, este originară dintr-un raion din sud, provine dintr-o familie înstărită şi este descrisă de cei care o cunosc ca fiind „brunetă şi foarte frumoasă”.
Cum o fi, dar consulului i-a plăcut şi a angajat-o la Consulat. „Deşi neagă, ea pare să aibă un trecut tumultos, pe seama ei circulând diverse bârfe precum că ar fi dansat în cluburile de noapte din Chişinău, iar de la fostul loc de muncă ar fi fost concediată, la fel, din cauza comportamentului libertin”, scrie „Jurnal de Chişinău”.
Fata anunţă că va susţine o conferinţă de presă, la care va răspunde „oficial”. „Tot ce se vehiculează nu este adevărat. Nu vreau să explic nimic, voi organiza o conferinţă de presă în care voi răspunde la toate întrebările. Voi răspunde oficial la toate acuzaţiile ce mi se aduc. Nu am pentru ce să vă conving că nu sunt eu aceea. Convingeţi-mă voi pe mine că eu sunt acea fată. Mai mult nu vreau să răspund la nicio întrebare. Nu mă interesează toate bârfele care circulă pe seama mea. Respectivele imagini puteau să fie trucate. Nu sunt agent SIS”, a declarat fata pentru ziar.
Unii experţi sunt de părere că imaginile au fost filmate cu o cameră camuflată în poşeta tinerei, alţii cred că scenele au fost filmate cu o cameră montată în mânerul uşii sau în priză.
Vădit iritată, fata a închis telefonul atunci când reporterul a întrebat-o unde şi-a lăsat geanta în momentul în care îşi făcea de cap cu consulul şi dacă a mai luat legătura cu acesta după izbucnirea scandalului.
Deşi a negat că ea apare în filmuleţul cu Nuică, “sexy-angajata Consulatului s-a dat de gol atunci când am întrebat-o: „De ce nu vrei să vorbeşti? Oricui i se putea întâmpla. Putea fi şi o altă colegă în locul tău!”. „Da! Putea fi!”, a fost răspunsul ei.”, mai dezvăluie publicaţia.
“Cea mai surprinsă de subiect a fost mama sa, care habar nu avea de ipostazele intime în care a fost surprinsă fata. „Nu am văzut filmul, dar cred că cineva vrea să-i facă rău fetei mele”, ne-a spus aceasta, refuzând a doua zi să vină la întâlnirea cu noi. La fel cum a făcut şi tănăra, care a promis că vine, dar ulterior s-a răzgândit”, scrie
“Jurnal de Chişinău”.
Aşadar, aşteptăm conferinţa de presă. Poate vom înţelege şi noi mai bine criteriile după care se fac angajările la Consulat. Respectiva şi-a găsit un loc de muncă bine plătit din banii contribuabilului român, iar fete inteligente şi serioase, cu facultăţi absolvite în România, caută de lucru prin Chişinău şi nu prea găsesc un post acceptabil… Experienţa de dansatoare le lipseşte, probabil.

Un comentariu:

 1. Aproveitando a idéia da Passeata Virtual “Fora Sarney”, faço aqui a sugestão de que no dia 7 de Setembro de 2009, façamos outra passeata virtual, nos organizando desde já.

  Esta passeata, como a Fora Sarney, começaria no seu computador e terminaria em vários pontos:

  Na presidência da República, No Congresso Nacional, No Supremo Tribunal Federal, na Procuradoria Geral da União, na Assembléia Legislativa de seu estado, no Palácio do Governo do seu estado, na Câmara de Vereadores de sua cidade e na Prefeitura de sua cidade.

  A idéia é enviar o maior número possível de emails de protesto contra a situação atual, da falta de ética, de moral, de honestidade de nossos governantes e parlamentares.

  Denunciaremos o governo federal por agir a margem da lei com a campanha eleitoral antecipada, o que é ilegal, e exigindo, como cidadãos, que fossem tomadas as devidas providências.

  Os e mails seriam mandados para os seguintes enderêços:


  Senado Federal: Alô Senado http://www.senado.gov.br/sf/senado/centralderelacionamento/sepop/?page=alo_sugestoes&area=alosenado
  Câmara Federal: Fale com o deputado: http://www2.camara.gov.br/canalinteracao/faledeputado
  Supremo Tribunal Federal – Central do Cidadão - http://www.stf.jus.br/portal/centralCidadao/enviarDadoPessoal.asp
  Procuradoria Geral da União - pfdc@pgr.mpf.gov.br
  Presidência da República – Fale com o Presidente - https://sistema.planalto.gov.br/falepr2/index.php

  Gostaria de ter a opinião dos leitores com relação a idéia.

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului