miercuri, 22 iulie 2009

Cea mai nouă invenţie a hoţilor germani - bancomatul fals


Tastatura falsă se instalează peste un ATM real, pentru a înregistra datele de identificare ale utilizatorilor. Poliţiştii germani au descoperit primele bancomate false la o agenţie a Deutsche Bank în Aachen, vestul Germaniei, relatează Central European News, citată de Realitatea TV.
Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Gunter Herring, a declarat: "Sunt atât de sofisticate din punct de vedere tehnologic, încât nu ne-am dat încă seama cum funcţionează aceste false tastaturi.
"Herring a explicat că acestea conţin un cip care transmite informaţiile introduse de un utilizator printr-o reţea wireless. Singura deosebire faţă de butoanele reale ale unui bancomat este că acestea folosite de hoţi nu au o suprafaţă complet netedă.

2 comentarii:

  1. Eleonora, m-ai facut sa rid in hohote :)! Si eu vroiam sa scriu un articol pe aceasi tema.. m-ai luat-o inainte.
    Chestia e ca "hotii germani" sint de fapt "hoti romani"! Bandele de manipulare a bancomatelor din Germania sint formate exclusiv din cetaceti romani. Si nu sint tigani (explicatia data deseori de politicienii romani) sint baieti cu studii superioare. Fiindca, cum spui si tu, manipularea este destul de sofisticata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, Sergiu! Scrie pentru că eşti acolo şi cunoşti mai bine situaţia. Eu dat ce scrie presa. Văd că tu cunoşti amănunte.

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului