joi, 2 iulie 2009

Chivotul Legii se află în Etiopia şi ar putea fi prezentat publicului

Dumitru Manolache

“În curând, lumea va putea admira Chivotul Legii, suportul Tablelor Legii lui Dumnezeu, primite de Moise, subiectul a multor secole de căutări şi studii”. Aceasta este declaraţia liderului Bisericii Ortodoxe Etiopiene, Patriarhul Abuna Pauolos, pe care a facut-o în timpul recentei vizite întreprinse la Vatican, după cum informează “Lăcaşuri Ortodoxe”, citând agenţia de ştiri italiană “Adnkronos”. Patriarhul Etiopiei susţine chiar că a văzut acest artefact, pe care l-au căutat de-a lungul istoriei atâţia “vânători” de comori şi nu numai.
Stupefiantul anunţ nu a fost însoţit de nici un alt element sau vreo probă lămuritoare, motiv pentru care ştirea a fost urmată de o adevărată avalanşă de telefoane şi încercări de a se obţine mai multe detalii.
Conform aceleiaşi agenţii italiene, Abuna Pauolos (foto) ar fi sugerat posibilitatea ca acest misterios artefact să poată fi văzut în cadrul unui muzeu. El şi-a întărit declaraţia, spunând: ”Repet, Chivotul Legii este în Etiopia şi nimeni nu ştie pentru cât timp. Numai Dumnezeu ştie, “asigurând că artefactul este “cel descris la modul perfect în Biblie” şi că se află într-o stare bună. Totodată, Patriarhul a mai spus că “Chivotul Legii se află în Etiopia de mai multe secole şi că, în calitate de “Patriarh, l-am văzut cu ochii mei, şi extrem de puţine persoane calificate au putut face acest lucru până în prezent”.
Conform agenţiei italiene, declaraţia ar fi fost făcută la hotelul Aldrovandi din Roma. Foarte surprins de această informaţie, Bob Cornuke, un explorator internaţional care a efectuat până în prezent 27 de expediţii în lume în căutarea şi identificarea locurilor descrise în Biblie, a hotărât să meargă în această săptămână din nou în Etiopia, pentru a 13-a oară, de când a început să caute Chivotul. El a declarat pentru WND că este foarte posibil ca Etiopia să fie ţara care deţine atât de căutatul Chivot al Legii. “Ei au Chivotul original sau o replică a acestuia pe care o consideră a fi Chivotul Legii, de 2000 de ani”, a specificat el, neexcluzând posibilitatea, în situaţia în care informaţia se dovedeşte a fi reală, să existe o explicaţie plauzibilă a modului în care Chivotul să fi ajuns în Biserica Maicii Domnului din Zion Etiopia. “Chivotul ar fi putut fi scos din Templu în perioada atrocităţilor, în timpul lui Manase. Avem un fel de traseu care pare să ne conducă în Egipt, acolo unde el a rămas pe o insulă, pentru câteva sute de ani, numită Elephantine Island. Chivotul ar fi fost transferat peste lacul Tana, în Etiopia, unde acesta a rămas (pe Tana Qirqos Island) pentru 800 de ani. Apoi a fost dus la Axum, unde până astăzi este ţinut într-un templu unde nimănui nu i s-a permis să-l vadă”, a declarat Cornuke.

Bob Cornuke a cunoscut şi chiar a vorbit cu un paznic al Chivotului

Bob Cornuke (foto) este unul dintre cei mai cunoscuţi căutători ai Chivotului Legii din lume.
El a călătorit în Tana Qirqos Island, a trăit alături de monahii de acolo, determinându-i să-i deschidă o uşă mare, de patru inci grosime, din lemn, care dădea spre camera comorii, unde a văzut obiecte care ar fi aparţinut Templului lui Solomon. El susţine că poporul etiopian consideră Chivotul ca pe un ultim sfânt obiect, păzit de Biserică “de ochii şi întinarea umană. În această ţară, întreaga cultură este centrată în jurul cinstirii acestui obiect”, a mai spus celebrul căutător. El nu crede că Sfântul Chivot ar putea vreodată fi expus într-un muzeu, întrucât nu numai clericii, dar nici oamenii simpli din această ţară nu ar permite ca artefactul să iasă din Etiopia. În acest sens, însuşi Patriarhul Pauolos a declarat că orice expunere a Chivotului Legii ar avea nevoie de aprobarea Curţii Supreme a Bisericii Ortodoxe Etiopiene. Bob Cornuke a mai declarat că un paznic cu un regim special trăieşte în interiorul Bisericii unde se află Chivotul şi nu o părăseşte niciodată, până la moarte. “Ştim, din evidenţe, de faptul că au existat 30 de paznici care nu au fost lăsaţi să iasă din incintă”. Cercetătorul a mai declarat că el este singura persoană care a văzut un asemenea paznic şi că a vorbit cu el. ”Mi-a spus că este Chivotul real şi că stă în faţa lui 13 ore pe zi. Când termină, e acoperit de sudoare şi de-a dreptul epuizat. Eu am întâlnit un om în vârstă de 105 ani, care susţinea că ar fi văzut Chivotul, cu 50 de ani în urmă, când a pregătit un panic înlocuitor”. Cornuke a mai declarat că s-a întâlnit şi cu preşedintele Etiopiei, cu nouă ani în urmă, cu care a discutat, face-to-face, despre Chivot. Întrebat dacă deţine Etiopia, într-adevăr, nepreţuitul artefact, preşedintele i-ar fi răspuns: “Da, îl avem. Eu sunt preşedintele şi ştiu. Nu este vorba de o copie. Este cel adevărat”.
“Gardianul”, 2 iulie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului