marți, 7 iulie 2009

Cine este interesat de menţinerea la putere a comuniştilor?

Motto: Toate animalele sunt egale, dar unele animale sunt mai egale decât altele. - George Orwell, "Ferma animalelor”, 1945
Cei care sunt dispuşi să renunţe la libertatea esenţială pentru a obţine puţină siguranţă temporară, nu merită nici libertate, nici siguranţă. -
Benjamin Franklin "Analiză istorică a Pennsylvaniei”, 1759


La 5 aprilie 2009, potrivit estimărilor PL, PLDM şi AMN, comuniştii au furat prin falsificare vreo 15-20% din voturile care ar fi trebuit să le revină partidelor democratice. Numai PL a descoperit vreo 20 de mii de voturi multiple exercitate la 100 de secţii de votare.
Cine a votat, totuşi, pentru comunişti? Mai mulţi bloggeri afirmă că votanţii comuniştilor sunt, în mare, reprezentanţii generaţiei a treia. Chiar ieri am citit pe blogul „Dependent de viaţă” un articol cu această concluzie. „Bătrânii şi morţii şi-au trăit zilele. Să ne lase şi pe noi să trăim!”, titrează Dymitryos. „Cum au ajuns comunistii la putere? Bătrânii şi mulţi dintre părinţii noştri au crezut în lozincele lor electorale”, scrie bloggerul.
Tânărul este foarte categoric: „Cred că persoanele peste 55 de ani nu ar trebui să aibă dreptul la vot. (...) Sunt produse sovietice. (...) Un om normal nu ar trebui să fie mulţumit cu 15 euro pe lună. În plus, aceşti oameni sunt cel mai uşor de manipulat. Nu le dai pensia, te ascultă, le dai, iarăşi te ascultă.”.

Pe blogul său, Ion Uruşciuc descrie activităţile electorale ale comuniştilor şi adepţilor lor din Bălţi. Bloggerul din „capitala de nord” nu-i cruţă deloc pe tinerii oportunişti şi spălaţi pe creier care lucrează pentru comunişti, dar nici pe cei cărora nu le pasă ce se întâmplă pe arena politică.

Mulţi tineri bloggeri şi mulţi tineri comentatori pe forumuri scriu că vor pleca din Republica Moldova, dacă guvernarea comunistă nu va fi debarcată la 29 iulie. Păcat că strigătul lor de disperare şi ameninţare nu este auzit de moşnegii întunecaţi care aşteaptă ca aceşti tineri să le asigure pensia. Nu sunt auziţi tinerii, pentru că păreri ca ale lor nu sunt admise în emisia postului „Moldova 1”, cel cu statut de „televiziune publică”.
Din discuţiile pe care le-am avut cu mai mulţi oameni după scrutinul din 5 aprilie 2009, pot rezuma următorul fapt: oamenii care lucrează în structurile de stat (ministere, agenţii, întreprinderi, armată) s-au monitorizat reciproc în timpul exercitării votului. Fiecare dintre ei ştia că poate fi pârât şefilor, dacă nu-şi dă votul pentru comunişti. Ca dovadă a „votului roşu”, au fost prezentate poze făcute cu mobilul, au fost utilizate şi alte metode de demonstrare a loialităţii.
Unii au votat pentru PCRM din oportunitate şi interes personal. Pentru această categorie, menţinerea comuniştilor la guvernare echivalează cu păstrarea locului de muncă personal. Dacă se schimbă guvernarea, mulţi funcţionari riscă să fie destituiţi din funcţie şi, cine ştie, poate chiar să fie traşi la răspundere în faţa Justiţiei. Fără îndoială, şi familiile acestor servitori care se hrănesc cu fărâmiturile căzute de pe masa liderilor comunişti au votat in-corpore pentru partidul lui Voronin.
La 29 iulie, ar fi minunat dacă am împiedica cel puţin furtul şi falsificarea voturilor de către comunişti!
Pentru a spori optimismul: nimeni şi nimic nu poate opri un eveniment al cărui timp a sosit.
Cu siguranţă, în timpul rămas până la alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie, se va aprinde becul şi în minţile întunecate acum ale unor alegători.

Am comentat şi eu pe blogul lui Dymytrios. Reproduc textul aici:
„În aprilie am simţit cu adevărat sensul cuvintelor "Viaţă-n libertate ori moarte! strigă toţi” din Imnul “Deşteaptă-te române!”. Şi-l simt în continuare. Avem o şansă acum, la 29 iulie, şi sper că inconştienţii mai bătrâni şi mai tineri nu vor avea putere destulă să ne-o spulbere.
Despre baremul de “55 de ani” despre care scrii: sunt mulţi oameni în vârstă care nu votează cu stânga şi cu trădătorii de neam, pentru că ştiu pe ce lume trăiesc şi înţeleg cât de mult au mutilat omenirea discipolii lui Lenin şi o fac în continuare. Dar există şi segmentul de “spălaţi pe creier” - oameni care aşa s-au născut şi aşa vor muri. Democraţia presupune ca fiecare cetăţean să gândească, dar lor nu le place s-o facă. Preferă ca proletarii să ia deciziile pentru ei şi să doarmă fără griji. Tinerii votează cu PCRM din cauza îndoctrinării, din oportunism (pentru a-şi păstra locurile de muncă prin ministere) şi pentru că aceasta le este moştenirea genetică. O fi odraslele celor care au deportat şi au torturat oameni, ai celor care se bucurau vâzând cum oamenii de trebă, mai buni decât ei, sunt puşi la zid şi executaţi. Există o bucurie malefică a non-valorii care se bucură când dispar oamenii valoroşi.
Iar bătrânii inconştienţi care votează cu comuniştii nici ce înseamnă viaţă bună nu pricep. Se mulţumesc cu o coajă de pâine şi o coadă de ceapă şi, nespălaţi şi prăpădiţi, merg să voteze comuniştii. Le place mizeria. Este mediul în care se simt bine.”

3 comentarii:

  1. sa speram ca cel putin sa fie alegeri corecte....(fara fraude importante)
    ce tine de spalatul creerilor, cu ajutorul NIT si M1 nu va fi usor de luptat....

    RăspundețiȘtergere
  2. Moldova merita sa guste din libertate.In aprilie,Romania a fost alaturi de Moldova si a plans pt. voi.Moldova este gata sa fie libera.Mult succes! :)

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului