duminică, 26 iulie 2009

Conspiraţii celebre: Experimentul Philadelphia

Oamenii au avut întotdeauna o înclinaţie către conspiraţii, iar civilizaţia umană nu a dus lipsă de incidente neelucidate în ultima sută de ani. Realitatea.net prezintă o colecţie a celor mai cunoscute şi dezbătute teorii conspiraţioniste. Primul episod a povestit despre Experimentul Philadelphia.

Înainte de orice explicaţie, trebuie prezentată varianta invocată de cei care susţin că experimentul Philadelphia este de fapt o mare conspiraţie, menită să acopere funcţionalitatea teoriei unificării câmpurilor a lui Einstein. În iunie 1943, nava U.S.S. Eldridge (Destroyer Escort 173) a fost echipată cu tone de echipament experimental. Acesta includea, potrivit unei surse, două generatoare masive de 75 KVA, montate în locul tunului frontal.
Experimentul ar fi fost format din două părţi şi avut loc o dată în şantierul naval din Philadelphia şi apoi în largul mării. La faţa locului ar fi fost prezenţi, cel puţin într-una dintre ocazii, o navă a marinei comerciale, S.S. Andrew Furuseth.
La data de 22 iulie, la ora 9 a.m., 1943, generatoarele de pe U.S.S. Eldridge au fost pornite şi a început să se formeze un câmp magnetic uriaş. O ceaţă verde a învăluit nava, ascunzând-o vederii. Ceaţa a dispărut împreună cu nava, lăsând în urmă doar apa mării, netulburată. Rezultatul nu a fost cel scontat pentru că oficiali americani urmăreau să facă nava invizibilă pentru radar, nu şi din câmpul vizual.
După experiment, oamenii care s-au aflat pe U.S.S. Eldridge au declarat că sunt dezorientaţi şi că au senzaţii de greaţă. Echipajul a fost înlocuit şi echipamentul a fost modificat pentru a ajunge la rezultatul dorit iniţial.
Al doilea experiment a avut loc la data de 28 octombrie, 1943, la ora 17.15. Generatoarele au fost pornite din nou şi Eldridge a devenit de această dată aproape invizibilă, din nava fiind vizibil doar un uşor contur.
Totul a mers bine pentru câteva momente, aceasta dispărând complet. Nava a apărut câteva secunde mai târziu, în Norfolk, Virginia, de unde a dispărut din nou, după doar câteva minute, pentru a se întoarce în apele şantierului naval Philadelphia. Majoritatea marinarilor se simţeau foarte rău, iar unii nu au mai fost văzuţi niciodată. Cinci oameni au fost descoperiţi în metalul carenei.
Supravieţuitorii de pe U.S.S. Eldridge au fost lăsaţi la vatră şi majoritatea au înnebunit.
Conform variantei oficiale a guvernului american, Eldridge nu a fost niciodată în Philadelphia, iar Andrew Furuseth, nava marinei comerciale care ar fi fost martoră, nu s-a întâlnit niciodată cu Eldridge. Mai mult, marina americană a subliniat, prin Biroul de Cercetări Navale, că forţele descrise în incident nu corespund legilor cunoscute ale fizicii. Tot Biroul de Cercetări Navale (ONR) susţine şi în ziua de astăzi că Teoria Câmpurilor Unificate nu a fost terminată de Einstein, acesta făcând totuşi parte, cu funcţia de consultant, din ONR în perioada 1943-1944.
Adevărată sau falsă, legenda a dat naştere la zeci de cărţi, website-uri şi chiar un film de lung metraj. Adevărul, dacă nu a fost deja prezentat, nu va fi cunoscut prea curând.
Sursa:
Realitatea.net


Completez: Potrivit autorilor unor relatări şi cărţi pe această temă, Nikola Tesla (inventator, fizician, inginer mecanic şi inginer electrician american de origine istro-română) şi-a suspendat, în 1942, colaborarea la acest proiect, din cauza tragediei pe care a prevăzut-o. După vreo 2 teste, Experimentul Philadelphia propriu-zis a avut loc la 12 august 1943. Totul părea să decurgă perfect, observatorii vedeau conturul navei invizibile în apă... Dar, la un moment dat, s-a văzut un mic fulger albastru şi nava a dispărut cu totul. Mai târziu, când a reapărut, privitorilor li s-a înfăţişat un tablou de groază: o parte dintre marinari erau „contopiţi” cu pereţii navei...
Pasionaţii de această temă afirmă că Experimentul Philadelphia, pe lângă cercetările în domeniul teleportării şi invizibilităţii, ar avea legătură şi cu încercările de a realiza călătoria în timp.
Apropo, despre Einstein se afirmă că şi-ar fi ars manuscrise cu descoperiri uluitoare, spunând că oamenii nu merită să cunoască respectivele lucruri, pentru că s-ar autonimici.

Adevăr sau invenţie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului