miercuri, 29 iulie 2009

Cum au votat Dorin Chirtoacă, Vlad Filat, Mihai Ghimpu, Serafim UrecheanuPrimarul capitalei a votat pentru democraţie, pentru viaţă în libertate şi pentru un viitor european al R. Moldova

Primarul general de Chişinău, Dorin Chirtoacă, vicepreşedintele Partidului Liberal (PL), s-a prezentat la urne la secţia de votare de pe str. Calea Ieşilor, 57. Chirtoacă a declarat presei că a votat pentru democraţie, pentru viaţă în libertate şi pentru un viitor european al R. Moldova, transmite Info-Prim Neo. „Am votat pentru esenţa acestuia stat, pentru viitorul copiilor. Moldova nu este a boierilor, ci este a copiilor, a copiilor noştri. Orice conducător când este la putere trebuie să se gândească la copii, la viitor”, a declarat Dorin Chirtoacă. Vicepreşedintele PL s-a arătat încrezător că de această dată PCRM va obţine doar 30-40% din sufragii, celelalte vor reveni partidelor din opoziţie. PL va opta pentru dezvoltarea relaţiilor de bunăvecinătate cu România, Ucraina şi Rusia. Vectorul principal va fi cel de integrare europeană, a spus Chirtoacă. Pentru a se asigura de corectitudinea alegerilor, PL a delegat în secţiile de votare observatori bine pregătiţi.


Vlad Filat descoperă în lista electorală două persoane înregistrate la el în casă

După ce a votat „pentru un viitor mai bun pentru copiii noştri şi pentru schimabre”, preşedintele liberal-democraţilor, a spus că a descoperit în lista electorală două persoane înregistrate la el în casă. „Aceste persoane niciodată nu au trăit acolo”, a spus Vlad Filat, citat de Info-Prim Neo. „E timpul să avem o guvernare normală în această ţară, care să aibă relaţii normale cu toţi partenerii şi în primul rând cu cetăţenii proprii”, a spus liderul Partidului Liberal Democrat. Referindu-se la fraude, în afară de faptul că a descoperit cele două persoane pe adresa sa, Filat a mai spus că „vizavi de liste avem foarte multe semnale”. „Sunt probleme ce ţin de situaţia în jurul secţiilor de votare. Aceste probleme încercăm să le rezolvăm de sine stătător”, a adăugat liderul PLDM. Către ora 24.00, experţii PLDM vor face o analiză a tuturor încălcărilor care se vor depista. Vorbind despre posibile alianţe în viitorul parlament, liderul PLDM a spus că are în vedere, în primul rând, celelalte două partide din opoziţia parlamentară. „În ce priveşte Partidul Democrat, totul depinde de ei. Dacă vor demonstra şi în viaţă declaraţiile despre democraţie pe care le-au făcut, atunci şi ei vor fi în coaliţie”, a spus Vlad Filat.

Mihai Ghimpu a votat pentru viitortul copiilor
„Am votat pentru viitorul copiilor şi integrare europeană, deoarece populaţia Republicii Moldova merită un viitor mai bun” a declarat Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, la ieşirea din secţia de votare din liceul N.V. Gogol, transmite Info-Prim Neo.
Mihai Ghimpu spune că la alegerile din 29 iulie lumea a devenit mai curajoasă şi s-a arătat încrezător că majoritatea alegătorilor vor ieşi la vot. „Oamenii din teritoriu cu care am stat de vorbă mi-au declarat că vor o schimbare pentru viitorul copiilor lor”, a menţionat Mihai Ghimpu.
Liderul PL a precizat că în viitorul parlament formaţiunea va face coaliţie doar cu partidele care au aceleaşi viziuni, exceptând partidul de guvernământ.

Serafim Urecheanu a votat pentru viitorul democratic al RM
Liderul Alianţei Moldova Noastră (AMN), Serafim Urecheanu, însoţit de nepoata Năstica, în vârstă de 5 ani, a votat pentru viitorul democratic al ţării, pentru integrarea în Uniunea Europeană, pentru un viitor decent al generaţiei în creştere, transmite Info-Prim Neo.
Liderul AMN a declarat presei că a votat „pentru ca toţi copiii din R. Moldova, toţi tinerii să aibă posibilitatea să trăiască într-un stat democratic, în pace, înţelegere, să beneficieze de prosperitatea ţării”. Urecheanu vede viitorul ţării într-o dinamică pozitivă, pronunţată, cu integrarea necodiţionată în structurile Uniunii Europene.
„Trebuie să ne gândim la viitor, ţara are nevoie de pace, înţelegere, bunăstare şi democraţie, trebuie să lichidăm orice pericol de tensionare a situaţiei în R. Moldova, provocări ale conflictelor interetice, să eradicăm corupţia, veşnica balansare între est şi vest, care ne-a adus ţara la o sărăcire totală”, a spus jurnaliştilor liderul AMN.
„Este necesar ca preşedintele ţării să fie ales prin vot direct de către tot poporul ca să devină un adevărat tată al naţiuii”, a mai spus liderul AMN.
Urecheanu crede că AMN, împreună cu forţele democratice, va obţine o majoritate confortabilă în legislativ, care i-ar permite să aleagă Guvernul, preşedintele ţării şi să înceapă a construi o viaţă nouă.
Alte ştiri despre votare citiţi pe Info-Prim Neo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului