luni, 27 iulie 2009

A decedat scriitorul Sergiu Grossu, un creştin minunat şi un anticomunist militant


Născut la Cubolta, în Basarabia, Sergiu Grossu (14 noiembrie 1920 - 25 iulie 2009) este autorul a numeroase lucrări dedicate istoriei recente a României, văzute prin prisma unui luptător pentru libertate, a unui anticomunist militant.
Condamnat în iunie 1959 la 12 ani de închisoare pentru activitate religioasa "ilegală" şi pentru refuzul de a colabora, în plan literar, cu un regim ateist, Sergiu Grossu s-a expatriat împreună cu soţia, continuând lupta în Franţa.
Recăpătându-şi cetăţenia română, Sergiu Grossu a creat Fundaţia Foştilor Deţinuţi Politici "Nicoleta-Valeria Grossu", cu scopul de a ajuta material victimele nevoiaşe ale comunismului, a înfiinţat editura de spiritualitate creştină, "Duh şi Adevăr" şi Centrul de Cultură Creştină "Nicoleta-Valeria Grossu".
În Franţa, a fondat asociaţia "Le Devoir du Souvenir", pentru a nu se uita ce a însemnat comunismul pe plan mondial, iar la Chişinău, la îndemnul şi cu sprijinul său, istoricul literar Iurie Colesnic a pus bazele unui Centru Internaţional pentru Copii şi Tineret, care urmăreşte "beneficiul public, prin iluminare culturală, ameliorarea învăţamântului şi educarea copiilor şi tineretului în spirit creştin şi patriotic."
Dumnezeu să-l odihnească!
Sursa: www.jurnal.md

Despre scriitorul Sergiu Grossu şi opera lui pe acest blog:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului