luni, 6 iulie 2009

Electorală violentă: O maşină a PL a fost vandalizată de poliţişti


Locuitorii din s. Chiperceni s-au crucit duminică (5 iulie), văzând cum câţiva poliţişti aruncă cu două pachete de vopsea într-o maşină parcată vizavi de Primăria s. Chiperceni, Orhei. Automobilul (foto1) îi aparţinea lui Sergiu Miron, preşedintele filialei OT a Partidului Liberal Orhei.
În acel moment proprietarul se afla în s. Bieşti, la o întâlnire cu alegătorii. „Parcasem automobilul vizavi de primărie, lângă un magazin. Am mers împreună cu liderul PL, Mihai Ghimpu prin mai multe sate în acea zi. Când ne-am întors, am văzut maşina vandalizată. Sătenii i-au recunoscut pe poliţişti, aceştia erau îmbrăcaţi în civil, dar se deplasau cu o maşină a MAI-ului. Ne-au însoţit un timp la distanţă”, ne spune proprietarul maşinii.
Tamara Postu, proprietara unui magazin din preajmă, ne spune că a văzut cu ochii ei cum poliţiştii au aruncat cu vopsea în maşină. „Au făcut mai multe raiduri, apoi s-au apropiat şi au aruncat cu două săculeţe cu vopsea maro. Pare incredibil, ei doar sunt cei care ar trebui să apere ordinea publică, nu să recurgă la acţiuni de vandalizare. Oamenii care eram acolo ne-am apropiat şi am văzut ce-au făcut din maşină, după ce aceia au dispărut”. Mărturiile femeii au fost audiate şi de poliţiştii chemaţi la faţa locului să investigheze cazul. A doua zi, după ce a depus mărturiile, a fost vizitată de doi oameni ai legii. „Au încercat să mă intimideze. Le-am spus că ce-am văzut, aceea am spus.”, mai susţine Postu.
Remintim că în dimineaţa zilei de 3 iulie a fost incendiat şi sediul filialei Partidului Liberal de la Orhei de către persoane necunoscute. Au fost înghiţite de flăcări uşa de la intrare şi antreul. Datorită intervenţiei rapide a pompierilor, s-a reuşit salvarea unei părţi din bunurile care se aflau în interior. La faţa locului s-a deplasat o echipă de circa 30 de poliţişti. „Ni s-a părut chiar nefiresc că au venit într-un număr atât de impunător, sperăm să aflăm până la urmă cine sunt făptaşii” a mai spus Sergiu Miron.
Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, a declarat ca la Orhei au fost probleme grave şi în campania electorală trecută, iar Sergiu Miron, preşedintele organizaţiei teritoriale PL, a fost ameninţat cu moartea de către comisarul de politie din Orhei.
Svetlana Corobceanu,
www.jurnal.md
Articol preluat de pe site-ul PL

Un comentariu:

  1. Daca ei cred ca o vandalizare aduce primavara, se inseala! Cum poti sa faci asa ceva? La ce nivel trebuie sa cobori ca sa comiti asemenea fapte? Ei, oameni care lucreaza la MAI...

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului