joi, 23 iulie 2009

Foi volante false, pentru a compromite PL, PLDM şi AMN


Foi volante trucate cu însemnele PL, PLDM, AMN sunt distribuite în s. Colibaşi, raionul Cahul cu scopul de a compromite partidele de opoziţie şi a dezinforma cetăţenii.

Această declaraţie a fost făcută azi, 23 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă, de Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal.
Conform acestor materiale electorale, ”Partidul Liberal aduce la cunoştinţă că pentru fiecare vot dat pentru partidul nostru ve-ţi (n.n. - aşa este ortografiat) primi câte 100 lei fiecare. Banii îi ve-ţi primi la prezentarea buletinului de identitate”, iar în calitate de date de contact apar cele de la Chişinău şi nu cele locale, de la Cahul.Alianţa ”Moldova Noastră”, la rândul său, promite, conform unei alte foi volante, 200 lei pentru fiecare persoană care va vota AMN, ”la prezentarea foto (pe telefon mobil) a buletinului de vot la care va fi aplicată ştampila votat pe cerculeţul din dreptul partidului nostru”. Partidul Liberal Democrat din Moldova este şi mai darnic, potrivit altui material electoral, oferind 300 lei, ”în caz dacă numărul de voturi din localitatea dvs. vor depăşi 40% în folosul PLDM”. Ghimpu respinge categoric veridicitatea acestor pretinse materiale cu caracter electoral şi ca argument că aceste materiale nu sunt pregătite de staff-ul electoral al PL invocă faptul că Partidul Liberal nu semnează niciodată Partidul Liberal din Moldova, aşa cum apare în aceste materiale. ”Noi tot timpul ne prezentăm Partidul Liberal, în toate materialele electorale şi declaraţiile”. Un alt argument ar fi faptul că cei de la PL ştiu gramatica şi niciodată n-ar scrie ”ve-ţi” primi, aşa cum apare în respectivele materiale. Potrivit lui Ghimpu, acest caz demonstrează că ”comuniştii sunt convinşi că vor pierde alegerile şi nu mai sunt încrezuţi, aşa cum spunea Voronin, că vor lua 80% în aceste alegeri. Dacă ar fi stat lucrurile altfel nu recurgeau la asemenea minciuni.”
Departamentul Comunicare al Partidului Liberal

Alegătorii din raionul Orhei au fost anunţaţi de provocatori că vor primi maşini de spălat de la PL
Locuitorii s. Bulăieşti din raionul Orhei au fost anunţaţi de persoane necunoscute că Partidul Liberal urmează să împartă cetăţenilor ”maşini de spălat, frigidere, carne, boi, oi, tot ce doriţi”. Este o acţiune intenţionată de dezinformare electorală făcută cu scopul de a compromite intenţionat imaginea Partidului Liberal. Această declaraţie a fost făcută azi în cadrul unei conferinţe de presă de preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.
Potrivit lui, organizaţiile teritoriale din Orhei l-au anunţat că mai mulţi cetăţeni din s. Bulăieşti s-au plâns de faptul că ”reprezentanţii” Partidului Liberal, deşi iniţial au promis cadouri de preţ pentru alegători, ulterior nici nu au venit la întâlnire. ”Comuniştii au anunţat cetăţenii din sat că Partidul Liberal va repartiza la o anumită oră tot ce doriţi. S-a adunat lumea, dar nimeni nu era prezent de la PL şi atunci lumea a început a înjura PL, întrebând ce fel de oameni sunt liberalii dacă au promis, dar nu au adus”, a menţionat Ghimpu.
Partidul Liberal califică aceste acţiuni drept dezinformare, provocare şi înscenare în această campanie electorală desfăşurată ”între alb şi negru” şi atenţionează cetăţenii să nu se lase provocaţi, să dea crezare doar informaţiilor venite din partea unor persoane cunoscute.
Departamentul Comunicare al PL

Un comentariu:

  1. CANALIILE!!!
    Sunt de la sud, dar nu am auzit reprezentantii opozitiei sa plateasca pentru voturi....

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului