sâmbătă, 18 iulie 2009

“Gardianul”: Miliţienii lui Voronin le-au violat pe fete în beciuri, de faţă cu prietenii acestoraPreotul Pavel Borşevschi (foto), parohul Bisericii “Sfântul Dumitru”, dezvăluie, pentru “Jurnal de Chişinău”, adevăruri dramatice despre evenimentele din 7-8 aprilie 2009.

Mai mulţi tineri au venit la el să se spovedească. Fetele au spus că miliţienii lui Voronin le-au violat în beciuri. O tânără a fost siluită chiar în faţa prietenului ei pentru a-l umili, pentru a-i anihila personalitatea, procedură tipic bolşevică.
“Tânărul mi-a spus că se va răzbuna şi a fost foarte greu să-l conving să nu facă nimic, să nu meargă la agresivitate, pentru că rău cu rău nu se îndreaptă. Nu rasplătiţi voi, daţi voie mâniei lui Dumnezeu să lucreze, dacă aceşti oameni nu vor dori să mărturisească faptul că au batjocorit încă mulţi alţi tineri, ca şi pe aceste domnişoare. Cum i-au batjocorit ei pe tineri autorităţile ştiu foarte bine. I-au ţinut câte 14 într-o celulă de două persoane şi i-au bătut. Cum poţi să apeşi cu cizma, cu bocancul pe organele genitale şi să spui – să nu mai aveţi sămânţă de neam?!”, s-a întrebat indignat părintele Borşevschi. După care a adăugat, de parca i-ar fi pus pe toacă pe miliţienii lui Voronin: “Vai de capul vostru, domnilor din Ministerul de Interne!” Preotul s-a simţit obligat să ia atitudine faţă de primitivismul “oamenilor legii” din Republica Molotov, faţă de mentalitatea de pe altă lume a mafiei comuniste. El nu acceptă asemenea fărădelegi, chiar dacă bisericile din Chişinău se subordonează Mitropoliei Moldovei, adică Patriarhiei de la Moscova.
“Vin tineri, părinţi mai mult, şi se plâng cum se poate de trăit în ţara asta. Ei au ieşit în Piaţă doar pentru că au vrut să se revolte împotriva fraudării alegerilor”, a explicat părintele Borşevschi.
Aşa trebuie să gândească şi să reacţioneze un adevărat pastor ortodox. Conform Constituţiei, religia este separată de stat în R. Moldova. Formal. Părintele Borşevschi a spus că nu poate să fie indiferent faţă de fărădelegile care au loc în societate. El crede că tinerii reprezintă o forţă în R. Moldova, lucru pe care comuniştii nu-l acceptă fiindcă vor să se menţină la putere cu orice preţ. Procurorul general Valeriu Gurbulea a afirmat că miliţienii au aplicat legea şi că urmele bocancilor puteau fi şi mai grave.
“Au fost înregistrate 96 de cazuri de pretinse acte de tortură sau depăşirea atribuţiilor de serviciu de către colaboratorii de poliţie, dar nu le-a fost denigrată (sic!) starea de sănătate. Despre omuciderile şi fetele violate despre care s-a vorbit, s-au pierdut multe eforturi în zadar. Multe persoane au leziunii corporale fără denigrarea sănătăţii, multe persoane în genere nu au leziuni corporale, multe persoane au leziuni corporale uşoare şi doar şase persoane au leziuni corporale de gravitate medie. Niciuna din persoanele care a invocat aplicarea forţei fizice de către poliţie sau actul de tortură nu are leziuni corporale grave, periculoase pentru viaţă şi sănătate. Procuratura a constatat că aceste cazuri nu au avut loc în realitate. În alte ţări situaţia e mai proastă”, a spus Gurbulea la o conferinţă unde era şi vicepremierul Iurie Roşca.

“Părintele Borşevschi nu a încălcat taina spovedaniei”

Întrucat unii ar putea crede că preotul amintit nu a respectat o veche lege a Bisericii Ortodoxe, l-am rugat pe părintele profesor universitar doctor Gheorghe Istodor din Bucureşti să ne lămurească. “Învăţătura Bisericii este foarte clară cu privire la taina spovedaniei, mai ales că precizează interdicţia de a dezvălui elemente constitutive ale identităţii. Orice credincios are dublă calitate: este fiu al Bisericii şi cetăţean al ţării respective. Problemele duhovniceşti, cu care se confruntă credinciosul, se suprapun cu cele de ordin social, economic şi politic. De aceea, problemele respective pot fi abordate de către preoţii duhovniceşti ca teme cu caracter pedagogic, catehetic şi profilactic, pentru îndreptarea şi a altor persoane, aflate în situaţii asemănătoare. Spunem cu toată responsabilitatea că orice dezvăluire a tainei spovedaniei este interzisă cu desăvârşire de către Biserică. Facem totodată precizarea că dezvăluirea unor elemente, ca teme generale, fără a da în vileag identitatea, nu trebuie interpretată ca o dezvăluire a tainei spovedaniei. Mai precis, preotul Pavel Borşevschi nu a încălcat taina spovedaniei”, a explicat părintele profesor Istodor.
18.07.2009

În poze: Vladimir Voronin, preşedintele Republicii Moldova, liderul Partidului Comuniştilor, la Mănăstirea "Frumoasa", din Călăraşi, la catedrală din centrul Chişinăului (de Paşti, la 19 aprilie 2009, când a împărţit creştinilor Focul Sfânt adus de la Ierusalim) şi la monumentul lui Lenin, la 22 aprilie 2009.

5 comentarii:

 1. Eleonora: O Confessionário é INVIOLÁVEL. Se por ventura,houve alguma violação, é caso de EXCOMUNHÃO do Padrem ou Sacerdote. Abrçs, Roy Lacerda.

  RăspundețiȘtergere
 2. Eis a situação: a polícia ter estuprado alguns jovens mulheres que têm protestado contra o governo. E o Partido Comunista (no governo da Moldávia) afirmaram que “as meninas e advogados mentira”. O padre diz que não a mentira. Padre não dá nomes, mas confirmou provas de jovens. É um corajoso padre.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cara Eleonora: Não importa qual seja a acusação ou situação. Tudo quefor "revelado' em confissão, É INVIOLÁVEL. È SEGREDO. Se por ventura,o padre testemunhou o fato, pode sim relatar publicamente. Sou apenas um profissional da IMPRENSA,lendo e emitindo sua opinião.ABRÇs Roy Lacerda.

  P.S.:Em caso de resposta, use o MOMENTOBRASILCOM.COM

  RăspundețiȘtergere
 4. Talvez os jovens tenham lhe permitiu revelar. Eles pediram o seu conselho e ajuda. Só nós confio em Deus e Igreja!
  Na Moldávia, de 8 anos, o governo é o Partido Comunista.
  Líder comunista, Vladimir Voronin, é o presidente da Moldávia para 8 anos. Ele controla o poder judiciário, polícia, economia.
  Na Moldávia, existem 5 grandes canais de televisão. Três, o mais poderosos, com enorme abrangência, são controladas pelo Partido Comunista. Incluindo a televisão pública estação.
  Nestas canais são só disse coisas positivas para o Partido Comunista. Pessoas de aldeias estão mal informados. Oposição representantes não sejam admitidos à televisão pública - a verdadeira ditadura.

  RăspundețiȘtergere
 5. Eleonora :desejo que nas próximas eleições o povo da oldávia consiga eleger outros políticos ,porque com comunistas sempre vai haver agressão contra as pessoas do povo.Abraços

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului