duminică, 26 iulie 2009

Gripa porcină va cuprinde toată lumea? Compania farmaceutică Roche a anunţat mari profituri


17 studenţi şi un profesor care participau, la Braşov, la cursurile de vară ale universităţii din localitate, au fost diagnosticaţi cu gripă nouă de Institutul Cantacuzino, numărul total al cazurilor depistate în România ajungând astfel la 95, a anunţat, la 25 iulie, Ministerul Sănătăţii.

Virusul A(H1N1) al gripei porcine se va propaga la nivelul întregii planete, anunţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii. “Dacă sunteţi de părere că propagarea virusului a avut loc în 160 din cele 193 de state membre ale OMS, ne apropiem de 100%, dar nu am ajuns încă. Avem în prezent 800 de morţi”, a anunţat Gregory Hartl, purtător de cuvânt al organizaţiei. Boala “s-a extins cu o viteză fără precedent. În cursul pandemiilor precedente, a fost nevoie de peste 6 luni ca virusurile gripale să se propage aşa cum a făcut virusul A(H1N1) în mai puţin de 6 săptămâni”. Oficialii americani din domeniul sănătăţii avertizează că gripa porcină poate provoca unele convulsii la copii. Patru micuţi aveau asemenea simptome şi au fost trataţi cu succes într-un spital din Dallas, Texas. În Anglia, într-o singură săptămână, s-au înregistrat peste 100.000 de noi cazuri de gripă porcină. Viteza de răspândire este fără precedent. Cu doar două săptămâni în urmă, erau doar 55.000 de bolnavi. Au murit deja 31 de oameni în Marea Britanie din cauza gripei porcine. Miniştrii sănătăţii din ţările arabe, reuniţi la Cairo sub egida OMS, au hotărât să restrângă pelerinajul la Mecca pentru a limita răspândirea virusului. Nu vor fi acceptaţi la Mecca musulmanii sub 12 ani, cu vârste peste 65 de ani şi cei cu boli cronice.
Compania farmaceutică Roche a anunţat un profit de două miliarde de franci elveţieni până la sfărşitul anului, din vânzarea medicamentului antiviral Tamiflu.
“Capacitatea actuală de producţie este suficientă pentru a onora comenzile actuale ale guvernelor care se pregătesc de pandemia de gripă porcină”, a precizat directorul Severin Schwan.
Sursa:
„Gardianul”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului